Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η μουσικοκινητική αγωγή και η μεθοδολογία διδασκαλίας της στα παιδιά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής και η μεθοδολογία διδασκαλίας της στα παιδιά, απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, ηθοποιούς και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, από 18 ετών και άνω και ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση παιδιών σχολικής ή/και προσχολικής ηλικίας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στο αντικείμενο της μουσικοκινητικής αγωγής και της μεθοδολογίας της στα παιδιά, και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο παιδαγωγός, στόχο έχει να εξασφαλίσει ένα περιβάλλον οικείο και ευχάριστο στα παιδιά, όπου κάθε συναίσθημα πίεσης και άγχους δεν είναι ευπρόσδεκτο, όπου τα παιδιά εξερευνούν την καινούρια αυτή γλώσσα διασκεδάζοντας, συμμετέχοντας ενεργά, αυτοσχεδιάζοντας, χρησιμοποιώντας το σώμα τους, τη φωνή τους και τον εσωτερικό τους ρυθμό πριν γνωριστούν με τα μουσικά όργανα.
Όπως ακόμα ο Zoltán Kodály, o Ούγγρος συνθέτης, που πίστεψε πως τα παιδιά αποκτούν μουσικό κριτήριο από μικρή ηλικία μόνο ερχόμενα σε επαφή με τα καλύτερα μουσικά ερεθίσματα, και πως το να διδάσκονται τη λαϊκή μουσική τους παράδοση είναι εξίσου σημαντικό με το να διδάσκονται τη γλώσσα τους.
Όπως, τέλος, ο Σουηδός Émile Jaques-Dalcroze, ο οποίος δίδασκε πως ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθούμε και να βιώσουμε τη μουσική είναι μέσω του σώματός μας και της κίνησης. Όλες οι παραπάνω παιδαγωγικές πεποιθήσεις συγκλίνουν σε κάτι θεμελιώδες: Το ρόλο του παιδαγωγού, του καθοδηγητή. Μέλημά του είναι η δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης, διασκέδασης, ασφάλειας, εξοικείωσης.
Η αξιολόγηση του έμψυχου υλικού και της δυναμικής του. Προτέρημα του η ευελιξία και προσαρμογή του στη σύνθεση και τη διάθεση της εκάστοτε ομάδας, η σφαιρική και βαθειά γνώση της μουσικής θεωρίας και πράξης.

Οι συμμετέχοντες του Σεμιναρίου:
• Γνωρίζουν τις διαφορετικές μουσικές παιδαγωγικές μεθόδους (Orff/ Schulwerk-Kodaly-Dalcroze/Eurythmics),
• Διδάσκονται βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας και σημειογραφίας,
• Εμπλουτίζουν το «ρεπερτόριό» τους με πολλά διασκεδαστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και τραγούδια
• Εξασκούν τις φωνητικές και τραγουδιστικές τους δεξιότητες,
• Έρχονται σε επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα, συμβατικούς και αντισυμβατικούς τρόπους παραγωγής ήχου,
• Εξασκούνται στο παίξιμο διαφορετικών μουσικών οργάνων,
• Κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα με απλά, καθημερινά υλικά και
• Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες μιας ομάδας παιδιών προσχολικής ή σχολικής ηλικίας, να δημιουργούν μέσα από αυτές και να τις συντονίζουν.

Πιστοποίηση:
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σας παρέχουμε:
• Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης.
• Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
• Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης
• Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
• Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθησης με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
• Δυνατότητα διαμόρφωσης των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
• Δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
• Η παρακολούθηση με σύγχρονη τηλεκπαίδευση γίνεται ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time). Οι σπουδαστές δηλαδή, συνδέονται με τους υπολογιστές τους (μέσω Ίντερνετ) στην εικονική αίθουσα του Ωδείου Όπερα και συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα με εικόνα και ήχο, ενώ μπορούν να αλληλεπιδρούν τόσο με τους καθηγητές, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του τμήματος.
• Με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση οι σπουδαστές έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα σε διαφορετική μέρα/ώρα από αυτή που έγιναν, ώστε να μη χάνουν τα μαθήματα σε περίπτωση που ένα ή και περισσότερα μαθήματα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την μέρα/ώρα που έγιναν.
• Όλοι οι σπουδαστές (είτε παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα είτε εξ αποστάσεως), έχουν συνεχή πρόσβαση στα βίντεο των μαθημάτων που έχουν ήδη παρακολουθήσει (ή χάσει) έως και την ολοκλήρωση της φοίτησής τους.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες.

Έναρξη Σεμιναρίου:
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος συμμετοχής:
• Εγγραφή: 65-25= 40 €
• Μηνιαία δίδακτρα:

Για όλους: 250-90= 160 €/μήνα
Για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών: 250-110= 140 €/μήνα
Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω: 250-130= 120 €/μήνα
Για προκρατήσεις θέσεων στα τμήματα του Σεπτεμβρίου (προσεχούς σχολικού έτους 2018-19), κερδίζετε Δωροεπιταγή αξίας 250 € προκειμένου να την εξαργυρώσετε και να σας αφαιρεθούν 250 € από τα δίδακτρά σας!!
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

Κόστος Συμμετοχής

Για όλους: 140€
Φοιτητές/Πολύτεκνοι: 120€
Για άνεργους ή χαμηλό εισόδημα: 250€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.