Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

Ειδική αγωγή: Διάγνωση, θεραπευτική, συμβουλευτική και μεθοδολογία εκπαίδευσης

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, καθώς και σε γονείς ή μέλλοντες γονείς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γενικότερα παιδαγωγούς που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στην ειδική αγωγή (Διάγνωση, θεραπευτική, συμβουλευτική και μεθοδολογία εκπαίδευσης), καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το παιδί όταν προσαρμόζεται σε ένα συγκεκριμένο τρόπο μάθησης και μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις μαθησιακές δυσκολίες που έχει, βλέπει τι του ταιριάζει και έτσι μαθαίνει να εκφράζεται με αντίστοιχο τρόπο και σε άλλους τομείς της ζωής του. Για παράδειγμα, για να μάθει να αντιμετωπίζει τις μαθησιακές του δυσκολίες έχει σημασία το να μάθει να οργανώνει το χρόνο του ώστε να προλαβαίνει να κάνει όλα τα μαθήματά του χωρίς να αγχώνεται -μειώνοντας έτσι την ισχύ των μαθησιακών δυσκολιών- τον βοηθά να οργανώνει το χρόνο του γενικότερα και αυτό είναι μια «έξις» που θα τον ακολουθεί και ως ενήλικα, η οργάνωση του χρόνου είναι ένα βασικό στοιχείο στα πρώτα βήματα αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών.
Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι η αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών δεν αφορά μόνο την μαθησιακή επίδοση του παιδιού στο σχολείο αλλά αφορά μια προσαρμογή γενικότερα στη νοοτροπία του παιδιού, η αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών είναι η υπέρβαση που μπορεί να κάνει το παιδί ώστε να ξεπεράσει την ιδιαιτερότητά του αργότερα. Γι ‘αυτό το λόγο οι γονείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σαν παιδιά ανίκανα να πραγματώσουν κάτι , ανίκανα να προσφέρουν στην κοινωνία κ.ο.κ. οι μαθησιακές δυσκολίες είναι δυσκολίες που μπορούν να ξεπεραστούν.
Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες απλώς χρειάζονται έναν διαφορετικό τρόπο προσαρμογής στη μάθηση από ότι άλλα παιδιά και κυρίως κατανόηση του τι είναι η μαθησιακή δυσκολία. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να προσφέρουν αυτόν τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών όσες φορές και αν χρειάζεται να διαμορφώσουν οι ίδιοι τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά με σκοπό την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών.

Πιστοποίηση:
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), το οποίο σας αποστέλλουμε στο email σας.
Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σας παρέχουμε:
• Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης.
• Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
• Δωρεάν έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης
• Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
• Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθησης με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
• Δυνατότητα διαμόρφωσης των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Δια ζώσης: Έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας και παρακολουθείτε το σεμινάριο την ημέρα και ώρα και εξελίσσεται.
Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
• Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
• Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες την εβδομάδα για 6 μήνες.

Έναρξη Σεμιναρίου:
Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος συμμετοχής:
- Για όλους: 290-150= 140 €/μήνα
- Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-160= 130 €/μήνα
- Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 290-170= 120 €/μήνα.

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για όλους: 140€
Φοιτητές/Πολύτεκνοι: 130€
Για άνεργους ή χαμηλό εισόδημα: 120€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας