Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΖΕΠΑΤΟΥ (ΜSc Εκπαιδευτικός Μουσικής, Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου «Μουσική Ε΄ Δημοτικού»)

Περιγραφή σεμιναρίου

Το αναλυτικό πρόγραμμα Μουσικής στο ελληνικό δημοτικό σχολείο ακολουθεί τη σπειροειδή ανάπτυξη της ύλης. Οι μαθητές εισάγονται στις μουσικές έννοιες από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού κι επανέρχονται σε εκείνες στις μεγαλύτερες τάξεις, σε ένα ευρύτερο κάθε φορά βάθος προσέγγισης. Η σπειροειδής οργάνωση αποτελεί άλλωστε κομβικό σημείο της θεωρίας της διερευνητικής- ανακαλυπτικής μάθησης του Jerome Bruner. Πως όμως δομούνται διαφορετικά επίπεδα διδασκαλίας για κάθε μουσική έννοια και δεξιότητα; Πως προχωρούμε από το απλό στο σύνθετο; Στην ημερίδα θα απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά προσεγγίζοντας κάθε μουσική έννοια «σπειροειδώς», μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, εκτέλεσης, και δημιουργίας μουσικής

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.