Εισηγητής
Σε ποιους απευθύνεται
Σκοπός
Οφέλη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα: • Αποτελεσματική επικοινωνία • Ανάληψη απόφασης • Δημιουργική σκέψη • Ενεργή συμμετοχή στην ομάδα • Συμπυκνωμένα και περιεκτικά, οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στις θεμελιώδεις γνώσεις της οινικής απόλαυσης, από την γεωγραφία του κρασιού και την οινοποίηση, μέχρι τις ποικιλίες, το ταίριασμα με φαγητό, την γευσιγνωσία, το σερβίρισμα κλπ. • Αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για την πρώτη επαφή με το κρασί τόσο ως καταναλωτής (στην κάβα, στο εστιατόριο, στην παρέα), όσο και ως επαγγελματίας. • Το σεμινάριο αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική και δομημένη πρόταση για την πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Περιγραφή σεμιναρίου
Το πρόγραμμα «-Τι θα πιείτε; -Τι προτείνατε εσείς; ΟΙΝΟΧΟΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ» έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες, εργαλεία, τεχνικές και μεθόδους, όλα απαραίτητα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο προσωπικό τους περιβάλλον. Το πρόγραμμα είναι ένα ταξίδι στον οινικό κόσμο και στην τέχνη το σερβιρίσματος του κρασιού και των αποσταγμάτων. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει συγκεκριμένη θεματολογία, υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία επιλεγμένων κρασιών (με την μέθοδο της τυφλής δοκιμής) συνοδεία τυριών και αλλαντικών. Διδακτικές ενότητες: • Ενότητα 1η Ο οινικός χάρτης της Ελλάδας (2 ώρες) • Ενότητα 2η Γνωστές ποικιλίες σταφυλιών (1 ώρα) • Ενότητα 3η Εφαρμοσμένη Γευσιγνωσία (4 ώρες) • Ενότητα 3η Food pairing (1 ώρα)
Ερωτήματα που θα απαντηθούν: • πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πως η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του; • πώς δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί χρησιμοποιώντας το σωστό λεξιλόγιο- ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό σας;
Διάρκεια: 8 ώρες Α. Οίνος. 6 ώρες Β. Αποστάγματα, ούζο , τσίπουρο. 2 ώρες
Πληροφορίες συμμετοχής
Καλέστε στο 2310 260 200, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-21:00. Πληροφορίες: κ. Γούτα Δηλώσεις συμμετοχής: Σύμβουλοι Σπουδών
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος