Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μηχανισμοί Άμυνας και πώς μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Όλια Παμπουκίδου Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια - Μουσικοθεραπεύτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν για τους μηχανισμούς άμυνας και την χρήση τους στην καθημερινότητα.

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στην αναγνώριση των μηχανισμών άμυνας που συναντιόνται στην καθημερινότητα και η εκπαίδευση στην μερική άρση των μηχανισμών αυτών στις περιπτώσεις που το απαιτούν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Tο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής) , αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκιναει την διεξαγωγη των περισσοτέρων σεμιναρίων του online.

«Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι».
Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι.

Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

Περιεχόμενο

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως διαθέτουμε ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποβολή του στρες και του άγχους, ακόμα και στην επιβίωση του ατόμου. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι μηχανισμοί αυτοί έχουν μη λειτουργικό χαρακτήρα στην καθημερινότητα. Μέσα από την αναγνώριση των μηχανισμών άμυνας μπορούμε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες ακάλυπτες ανάγκες των ανθρώπων, ενώ μέσω της διαπραγμάτευσης να γίνει η άρση των μηχανισμών αυτών, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα την πλήρη λειτουργικότητα του ατόμου στις επαγγελματικές και στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους μηχανισμούς άμυνας στον εαυτό μας, αλλά και στους άλλους, καθώς και τον βαθμό λειτουργικότητας των μηχανισμών αυτών. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί η βιωματική εκπαίδευση διαπραγμάτευσης, με σκοπό την μερική άρση των δυσλειτουργικών μηχανισμών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής, υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ)

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ONLINE ΜΕΣΩ SKYPE.

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους και φοιτητές)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.