Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
DEI COLLEGE
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως είναι επίσημος προσκεκλημένος του GlobalChange Leaders στη Λυών. Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση της διαφορετικότητας και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Αρχικά, εξετάζονται τα διάφορα γνωστικά χαρακτηριστικά των μαθητών και αναλύονται τα μοντέλα που διέπουν την προσαρμοσμένη εκπαίδευση. Επίσης, περιγράφεται η έννοια της δημιουργικότητας και η σχέση της με την ευφυΐα. Με το πέρας των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν εκτεθεί στις παρακάτω έννοιες και πρακτικές:
• Επισήμανση Παιδιών και Χαρτογράφηση Τάξης
• Προσαρμοσμένη Εκπαίδευση (Differentiation)
• Problem-Based Learning
• Project Based Learning
• Εμπλουτισμός της Ύλης και Διαθεματικότητα
• Διδακτικοί Στόχοι για Εμβάθυνση και Διαβάθμιση Δυσκολίας
• Βιωματική και Ανακαλυπτική Μάθηση
• Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και Flipped Classroom
• Story Telling και Gamification στην Εκπαίδευση

Περιγραφή σεμιναρίου

Το DEI College σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο και workshop εκπαιδευτικών του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Χαρισμάθεια» και Συμβούλου Εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου(IB), Αλέξανδρου Παπανδρέου με θέμα «Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου»

Μπορεί ένας κηπουρός να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Μπορεί́ να ανθίσει ένα τροπικό́ φυτό σε μεσογειακό́ κλίμα;
Αντίστοιχα με τα φυτά, όλα τα παιδιά́ είναι διαφορετικά́ και έτσι η διαφοροποιημένη εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Μπορούμε να παρέχουμε εξατομικευμένο επίπεδο εκπαίδευσης σε κάθε παιδί́, χωρίς να του στερούμε τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης.
Παράλληλα, μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση από την αποστήθιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Δημιουργικότητα και κριτική ικανότητα, συνεργασία και αυτονομία, οι ποιότητες που καλούνται να κατακτήσουν τα παιδιά σήμερα.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που θα χρησιμοποιηθούν στον επιμορφωτικό σεμιναριακό κύκλο είναι οι ακόλουθες:
• Διάλεξη – Παρουσίαση
• Συζήτηση
• Βιωματική Εκπαίδευση
• Διαδραστική Μάθηση
• Brainstorming
• Workshop
• Case studies

Πληροφορίες συμμετοχής

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διάρκεια και ώρες παρακολούθησης
15 Ώρες Παρακολούθησης
Πέμπτη 22 Μαρτίου 16:00- 21:00
Παρασκεύη 23 Μαρτίου 16:00-21:00
Σάββατο 24 Μαρτίου 10:00-15:00
Δήλωση Συμμετοχής έως τις 19/3

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.