Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαφοροποιημένη διδασκαλία σε δίγλωσσους/πολύγλωσσους μαθητές με δυσκολίες μάθησης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

- Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια κι έχουν μαθησιακές δυσκολίες
- Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
- Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση δίγλωσσων μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
- Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
- Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε δίγλωσσους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Σκοπός

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές θεωρητικές και μεθοδολογικές αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας ενώ ως επιπλέον βασικός στόχος του είναι να καταστήσει στους εκπαιδευτικούς εμφανές το προφίλ των δίγλωσσων μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία έγκειται σε έναν τρόπο σκέψης για τη διδασκαλία και τη μάθηση που ξεκινά από τη θέση ότι η διδασκαλία πρέπει να αρχίζει από το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές, παρά να στηρίζεται σε ένα προκαθορισμένο σχέδιο δράσης, το οποίο αγνοεί την ετοιμότητα, το ενδιαφέρον και το μαθησιακό προφίλ του μαθητή (Tomlinson, 2003). Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα εστιάσει στον προσδιορισμό και τις αρχές διαφοροποιημένης διδασκαλίας, η οποία λαμβάνει χώρα σε τάξεις με δίγλωσσους/πολύγλωσσους μαθητές με δυσκολίες μάθησης. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα χαρακτηριστικά μάθησης και συμπεριφοράς καθώς επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη μερίδα μαθητών. Τέλος, θα εξεταστούν και θα συζητηθούν ενδεικτικές στρατηγικές και δραστηριότητες διαφοροποίησης της διδασκαλίας σε δίγλωσσους/πολύγλωσσους μαθητές με δυσκολίες μάθησης, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέγγιση και διδασκαλία των μαθητών αυτών.

Κόστος Συμμετοχής

Έως 19/04/2018
Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)
Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.