Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «MARTE MEO PRACTITIONER»

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Σταματάκη, Μ.Sc., Ψυχοθεραπεύτρια, Marte Meo Practitioner, Marte Meo Colleague Trainer.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη δουλειά τους με ένα εργαλείο ισχυρό στην βελτίωση της επικοινωνίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ανακοινώνει την έναρξη του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος «MARTE MEO PRACTITIONER» και στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη δουλειά τους με ένα εργαλείο ισχυρό στην βελτίωση της επικοινωνίας.
Το Marte Meo βασίζεται στην παραδοχή ότι ενυπάρχει στην ανθρώπινη επικοινωνία ένας Φυσικός Διάλογος, ο οποίος αποτελεί βασικό μέσο για την ανθρώπινη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη. Συχνά, όμως, ο Διάλογος αυτός συναντά εμπόδια (πχ κατάθλιψη ενός συμμετέχοντα, συναισθηματικές διαταραχές κα) και δεν ολοκληρώνεται. Αυτό επιφέρει μια σειρά αρνητικών συνεπειών στην επικοινωνία. Το Marte Meo παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει το Φυσικό Αναπτυξιακό Διάλογο, βοηθώντας στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ο διάλογος ανάμεσα σε έναν ενήλικα και ένα παιδί, ή ανάμεσα σε δυο ενήλικες, να αναπτυχθεί και πάλι σε όλες του τις διαστάσεις. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η δημιουργία ασφαλούς πρόσδεσης στη σχέση γονιού-παιδιού, η ανάπτυξη θετικής επικοινωνίας και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων. Ο επαγγελματίας που εκπαιδεύεται στο Marte Meo αποκτά ένα μικροσκόπιο για την ανάλυση της ανθρώπινης επικοινωνίας. Έχει στη διάθεση του διαγνωστικά εργαλεία και σαφείς οδηγίες για το θεραπευτικό σχεδιασμό.
Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιημένου τίτλου «MARTE MEO PRACTITIONER», ο οποίος χορηγείται απευθείας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό MARTE MEO INTERNATIONAL, που εδρεύει στην Ολλανδία και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Dr Maria Aarts.

Διάρκεια: έξι (6) ημέρες. Θα πραγματοποιηθεί σε τρία Σαββατοκύριακα.
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 30-31 Ιανουαρίου 2010, 27-28 Μαρτίου 2010, 29-30 Μαΐου 2010
Ώρες: 10:00-16:00
Τόπος Διεξαγωγής: Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων
Κόστος συμμετοχής: 650,00€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.