Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μικροεκφράσεις και γλώσσα του σώματος για ανίχνευση ψεύδους

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
01/06/2024
11:30 - 14:30

Εισηγητής

ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να μάθούν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τιε μικροεκφράσεις προσώπου.

Σκοπός

Η εκπαίδευση ανίχνευσης ψεύδους τόσο μέσα από τις κινήσεις του σώματος, όσο από τις μικροεκφράσεις προσώπου, με σκοπό την διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας στους επαγγελματικούς και προσωπικούς τομείς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενο

Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι το πιο περίπλοκο και ευέλικτο από όλα τα ζώα. Χρησιμοποιώντας μόνο το πρόσωπό μας, μπορούμε να επικοινωνήσουμε πλήθος πληροφοριών σε άλλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόσωπό μας για να τονίσουμε την ομιλία, να μεταδώσουμε τη συναισθηματική μας κατάσταση, καθώς και να το χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε σιωπηλά την κατανόηση και την πρόθεσή μας.
Σκεφτείτε όλα όσα μπορούν να ειπωθούν μόνο με μια έκφραση προσώπου…
Ένα χαμόγελο για να δείξει ευτυχία ή συμφωνία.
Ένα συνοφρύωμα για να ενημερώσετε κάποιον ότι είστε δυστυχισμένοι.
Ένα χαμήλωμα των φρυδιών σας για να δείξετε σε κάποιον ότι είστε θυμωμένοι ή απογοητευμένοι.
Ένα ανασήκωμα των φρυδιών για να κάνετε μια ερώτηση ή να τονίσετε μια λέξη.
Όλοι αυτοί είναι τρόποι με τους οποίους χειριζόμαστε σκόπιμα τους μύες του προσώπου μας για να δείξουμε σε άλλο άτομο ένα συγκεκριμένο μήνυμα, σκέψη ή συναίσθημα. Με 43 μύες στο πρόσωπο, που κάθονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, μπορούν να παράγουν 1000 διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου όταν κινούνται και χειρίζονται.

Ενώ πολλές από αυτές τις εκφράσεις δεν θα έχουν κάποιο σημαντικό νόημα ή αξία για τους άλλους, υπάρχουν επτά συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να γνωρίζουμε πώς να τις εντοπίζουμε.
Συγκεκριμένα – Ευτυχία, Θλίψη, Θυμός, Φόβος, Έκπληξη, Περιφρόνηση και Αηδία.
Αυτές οι κοινές εκφράσεις του προσώπου εμφανίζονται σε όλους τους ανθρώπους (και ορισμένα ζώα) ανεξαρτήτως πολιτισμού.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ενώ αυτές οι επτά καθολικές εκφράσεις εμφανίζονται ίδιες σε όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν μειώνει τις λεπτές διαφορές λόγω της ποικιλίας των σχημάτων του προσώπου, πιθανών τραυματισμών ή άλλων παραγόντων όπως η αισθητική χειρουργική. Αν και οι εκφράσεις και οι μικροεκφράσεις είναι καθοριστικές για την κατανόηση των άλλων και την καλύτερη επικοινωνία, δεν είναι η πλήρης εικόνα για να ανιχνεύσουμε την εξαπάτηση. Αποτελούν ένα μέρος της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη φωνή, το λεκτικό ύφος, το λεκτικό περιεχόμενο, τη γλώσσα του σώματος και την ψυχοφυσιολογία. Όλα αυτά τα κανάλια οδηγούν στην κατανόηση της συμπεριφοράς των άλλων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής, υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ)

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ONLINE ΜΕΣΩ SKYPE

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους και φοιτητές)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.