Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Θα γίνω Μπαμπάς! Επαναπροσδιορίζοντας το Ρόλο του Πατέρα στη Σύγχρονη Οικογένεια

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Animus Corpus
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ζαμπούνη Ελίνα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Εκπαιδεύτρια Περιγεννητικής Αγωγής
και Βοηθός Μητρότητας (Doula)

Σκοπός

Η συνάντηση αφορά όλους τους μέλλοντες και νυν μπαμπάδες, και έχει σκοπό την αναγνώριση των αναγκών του σημερινού άντρα - συντρόφου και τη διερεύνηση των τρόπων κάλυψης τους. Παράλληλα, απευθύνεται και σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής και περιγεννητικής υγείας με σκοπό την ενημέρωση τους για την τόσο εύθραυστη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται (εκτός της γυναίκας) και ο άντρας, καθώς μεταβαίνει στο πιο σπουδαίο και προκλητικό στάδιο της ζωής του. Αυτό του πατέρα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συμβολή του συντρόφου κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης, την ώρα του τοκετού και αργότερα στη λοχεία, αλλά και συνολικά στην ανατροφή των παιδιών δείχνει πως τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει μια βαρύτητα πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.

Οι σημερινοί μέλλοντες και νυν μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις και στην προετοιμασία των εγκύων συντρόφων τους, είναι παρόντες, τις περισσότερες φορές με καθοριστική συμμετοχή τη στιγμή της γέννας και αναλαμβάνουν πληθώρα υποχρεώσεων για τη φροντίδα και τη δημιουργική απασχόληση του μωρού τους, και των μεγαλύτερων παιδιών τους.

Καθώς η κοινωνία μας προωθεί και συντηρεί το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας (σε αντίθεση με τη διευρυμένη που ίσχυε κάποτε), η σύντροφος του άντρα έχει αυξημένες απαιτήσεις από εκείνον στην φροντίδα και την υποστήριξη της, τη στιγμή που εκείνος δείχνει να είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και για τα δυο.

Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι άντρες να αναλάβουν τόσο σύνθετους ρόλους, και τί μέρος αυτών πραγματικά τους αναλογεί;

Υπάρχουν πρότυπα και παραδόσεις για να ακολουθήσουν με ασφάλεια; Υπάρχουν άραγε δομές δικής τους υποστήριξης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τους για το ρόλο αυτό;

Πληροφορίες συμμετοχής

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρέχεται έκπτωση 10% για Φοιτητές και Ανέργους
Σε συμμετοχή 2 ατόμων ισχύει έκπτωση 25% στον κάθε συμμετέχοντα

Κόστος Συμμετοχής

20€
Ισχύει εκπτωτική πολιτική

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.