Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Είμαι «Γυναίκα», τόσο το καλύτερο!

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Compass Services - Training & Career Development
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Ειρήνη Ανδριώτη, ως πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από το National Board of Certified Counselors (NBCC) και Coach από το Association for Coaching (AC) δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού παρέχοντας υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης. Από το 2007 έχει ιδρύσει και διευθύνει την COMPASS SERVICES.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία Ψυχομετρικών Εργαλείων.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Εσένα που είσαι «Γυναίκα» και καθημερινά ενσαρκώνεις πλήθος ρόλων: Μητέρα, Σύζυγος, Εργαζόμενη, Επιχειρηματίας, Νοικοκυρά, Σπουδάστρια… Προσπαθείς να τους φέρεις σε ισορροπία και πράγματι τα καταφέρνεις, αλλά υπάρχουν και φορές που θα ήθελες μια συμβουλή και μια στήριξη. Η αλήθεια είναι πως «Μόνο εσύ μπορείς, αλλά δεν μπορείς μόνη!»

Περιγραφή σεμιναρίου

Η απασχόληση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει τη θέση του ατόμου στην κοινωνία. Για τις γυναίκες έως σχετικά πρόσφατα, η εργασία αφορούσε μόνο παραδοσιακά γυναικείες υπηρεσίες οι οποίες ήταν συνήθως υπό της εποπτεία των ανδρών. Ωστόσο καθώς η απασχόληση καλύπτει μεγάλο μέρος της ενεργούς μας καθημερινότητας τα όποια εργασιακά αποτελέσματα / επιτεύγματα προσφέρουν ικανοποίηση αντικειμενική μεν (μισθός, ιεραρχία, κλπ) αλλά και αίσθημα προσωπικής ολοκλήρωσης, αυτο-αποτελεσματικότητας, κ.ά. Για όσες από εμάς δεν κατάφεραν ή δεν είχαν την ευκαιρία να επιδιώξουν στο έπακρο τα όνειρά τους, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι οικονομικός – το λιγότερο – ή να νοιώθουν ότι οδηγούνται σε συναισθηματικά & ψυχολογικά αδιέξοδα.

Και ποια μπορεί να ήταν τα εμπόδια προς την πορεία αυτής της επιδίωξης;
• Στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις για τους ρόλους ανδρών – γυναικών.
• Η ανατροφή μας που διαφοροποιεί τ’ αγόρια και κορίτσια σε άνδρες και γυναίκες καθώς μεγαλώνουμε κι όχι από τη γέννησή μας.
• Τα ΜΜΕ που προβάλλουν συστηματικά συγκεκριμένα πρότυπα, αναγνωρίζοντας τρόπους ζωής, αξίες και κανόνες, τα οποία δυστυχώς συχνά λόγω χαμηλής αυτο-εκτίμηση επιλέγουμε να υιοθετήσουμε εκπληρώνοντας την ανάγκη της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής αποδοχής.
Το ερώτημα όμως στο τέλος της ημέρας είναι είναι: Πόσο τελικά όλη αυτή η διεργασία με ικανοποιεί; Πόσο με εκπληρώνει και με κάνει ευτυχισμένη; Μήπως με γεμίζει με άγχος θέλοντας ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων; Μήπως με ενοχές επειδή εν τέλει ελλιπώς τα κατάφερα; Μήπως με ένα αίσθημα ανικανοποίησης;

Τι θα μάθουν
Μαζί σου και μέσα στην ομάδα, θα αναστοχαστούμε και θα πάρουμε συμβουλές για τα εξής:
• 20 Μάρτη: «Γυναίκα» γεννιέσαι ή γίνεσαι; Πως αποκτάται ή/και πως διαμορφώνεται η γυναικεία ταυτότητα;
• 27 Μάρτη: Αυτοπεποίθηση, Αυτοεκτίμηση, Διεκδικητική Συμπεριφορά
• 17 Απρίλη: Τι «Εικόνα» προβάλλω προς τα έξω; Μου αρέσεις; Αν θέλω μπορώ να την αλλάξω;
• 24 Απρίλη: Mood of the Day – Έχεις τις «μαύρες» σου, ε και;
• 8 Μάη: Πρέπει να τους ευχαριστείς όλους; Σήμερα πόσο χρόνο αφιέρωσες στον εαυτό σου;
• 15 Μάη: Κρίση Πανικού: η χειρότερη εμπειρία ή δώρο για Ζωή;
• 22 Μάη: Προσαρμοστικότητα & Διαχείριση Επαγγελματικών μεταβάσεων
• 29 Μάη: Οι «ενοχλητικές» ερωτήσεις στις Συνεντεύξεις εργασίας – Πως τις διαχειρίζομαι;

Πληροφορίες συμμετοχής

Πότε: 20/3, 27/3, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5 @ 18:00 - 20:30

Κόστος Συμμετοχής

15€ ανά θεματική

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.