Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχόδραμα: εισαγωγικό-βιωματικό workshop γνωριμίας

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νένα Βλασσά: Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια-Ψυχοθεραπεύτρια Διοικητικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) Iδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοδράματος, Υπεύθυνη ΙΨΑ.

Σε ποιους απευθύνεται

1.Απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και να μπουν στην βιωματική ομάδα αυτογνωσία που ξεκινά το Μάρτιο και προαιρετικά για εκείνους που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης τετραετούς φοιτήσεως (ειδικότητες τομέα ψυχικής υγείας, ανθρωπιστικών σπουδών και φοιτητές των αντιστοίχων σχολών)
2. Αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μέθοδο του Ψυχοδράματος όπως: Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ψυχολόγους, Εκπαιδευτικούς, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς λειτουργούς , Στελέχη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Στελέχη Γραφείων Διασύνδεσης ή Κέντρων Υποστήριξης της Απασχόλησης, Παιδαγωγούς, σε ειδικότητες που εμπλέκονται στο θέατρο (ηθοποιούς, εμψυχωτές, σκηνοθέτες, κλπ), καθώς και σε φοιτητές των αντιστοίχων σχολών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Ψυχόδραμα είναι μια κλινική μέθοδος που βασισμένη στο παιχνίδι των ρόλων (role play) επιδιώκει τη θεατρική εκδραμάτιση (acting) των ψυχικών συγκρούσεων.

Το Ψυχόδραμα έχει δύο βασικές αρχές: Τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα.

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας (ομαδικής ή ατομικής) και γενικότερα μία μέθοδος διαχείρισης δυναμικής των ομάδων, καθώς το Ψυχόδραμα, από τον ιδρυτή του, Jacob Levy Moreno, ψυχίατρο, έχει σα βάση την Κοινωνιομετρία.

Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως εφαρμόζεται το Ψυχόδραμα στη μικρότερη ομάδα (12-15 ατόμων) και πως διαμορφώνεται η δυναμική της μικρής ομάδας
στο Ψυχόδραμα.

Για αυτό το σκοπό, θα γίνουν δύο σεμινάρια 4ωρης διάρκειας, βιωματικού χαρακτήρα,μέσα από τα οποία θα γνωρίσετε τις βασικές τεχνικέςτου Ψυχοδράματος καθώς και στοιχεία κοινωνιομετρίας και δυναμικής της ομάδας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.