Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (τύπου Airbnb-Booking κλπ) – Φορολογική αντιμετώπιση και σημεία προσοχής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ευεπιχειρείν - Σεμινάρια – Εκπαίδευση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Λογιστικά & Φοροτεχνικά

Εισηγητής

κ. Καλαμαράς Νικόλαος,
Λογιστής, Φοροτεχνικός, Εσωτερικός ελεγκτής μεγάλου ομίλου και Σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά, φορολογικά & εξειδικευμένα θέματα. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ με πολυετή διδακτική εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων.
κα Σωτηράκη Χρύσα,
Λογίστρια, Φοροτεχνικός, Σύμβουλος επιχειρήσεων με εμπειρία σε λογιστικά, φορολογικά & εξειδικευμένα θέματα όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών (τύπου Airbnb κλπ).

Σε ποιους απευθύνεται

• Λογιστές, Φοροτεχνικούς,
• Προϊσταμένους & Στελέχη Επιχειρήσεων,
• Ελ. Επαγγελματίες καθώς και
• Φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb κλπ.

Σκοπός

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά:
• στις ενοικιάσεις σπιτιών μέσω ψηφιακών πλατφορμών (τύπου Airbnb ή άλλες) σχετικά με τη φορολογική αντιμετώπιση τους και στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και
• στη δυνατότητα αξιοποίησης δεδομένων που παρέχονται μέσω των 2 πιο γνωστών ψηφιακών πλατφορμών (Airbnb και Booking) για ορθή φορολογική παρακολούθηση - με παραδείγματα για την κατανόηση των θεμάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά:
Ενότητα Α με τον κ. Καλαμαρά Νικόλαο (5 ώρες)

1) Ποιοι εντάσσονται στο σύστημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων Ακίνητων (τύπου Αirbnb, booking.com κ.λ.π).
2) Με ποιο τρόπο φορολογούνται τα εισοδήματα αυτού του τύπου από τα φυσικά πρόσωπα – Ιδιώτες και που θα εμφανισθούν στα Εντυπα των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος (‘Εντυπα Ε2, Κ1).
3) Πως λειτουργεί το σύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Νομικά Πρόσωπα και τις Νομικές οντότητες (Εταιρείες, Κοινωνίες Προσώπων κ.λ.π). Τι δαπάνες αφαιρούνται; (Παραδείγματα –Εφαρμογές)
4) Σε ποιες περιοχές πιθανόν θα υπάρξουν περιορισμοί στην εκμετάλλευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
5) Πως θα λειτουργήσει η πλατφόρμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του Διαχειριστή ακινήτου.
6) Πότε θα μπορούσαν να γίνουν υπεκμισθώσεις ακίνητων που υπάγονται στη βραχυχρόνια μίσθωση ώστε να αποφευχθούν άσκοπες φορολογικές επιβαρύνσεις (Παραδείγματα και Εφαρμογές).
7) Πως θα υποβάλλονται τα συμφωνητικά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο σύστημα ηλεκτρονικά; Ανάλυση και στοιχεία που απαιτούνται κατά την καταχώρηση.
8) Ποιοι κίνδυνοι και ποιες συνέπειες θα υπάρξουν από εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο παρελθόν κάνοντας χρήση πλατφόρμων τύπου Airbnb, Booking κ.λ.π και οι φορολογούμενοι δεν τα έχουν εμφανίσει στη δήλωση Φορολογίας εισοδήματος τους. Τι πρέπει να κάνουν;
9) Πως θα λειτουργεί η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.
10) Τι ισχύει σχετικά με ηλεκτονικά μισθωτήρια σύμφωνα με τη νεότερη ΠΟΛ 1162/2018).

Ενότητα Β με την κα Σωτηράκη Χρύσα (1 ώρα)
12) Mini Παρουσίαση ψηφιακών πλατφορμών AIRBNB και BOOKING σχετικά με τη φορολογική παρακολούθηση των δεδομένων που αναρτώνται ανά διαμέρισμα.
Για την παρουσίαση έχoυν επιλεχθεί 2 από τις πιο γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες όπως της Airbnb και της Booking.
• Σημεία προσοχής στις ψηφιακές πλατφόρμες που δεσμεύουν τους χρήστες (επισκέπτες ή οικοδεσπότες) ως προς τις φορολογικές αρχές.
• Πως μπορεί ο διαχειριστής της κάθε ψηφιακής πλατφόρμας να συλλέγει τα στοιχεία που αναρτώνται στην ψηφιακή πλατφόρμα (από τις κρατήσεις), ώστε να διευκολύνεται στην ορθή φορολογική παρακολούθηση των κρατήσεων του ανά διαμέρισμα/ενοικιαζόμενο χώρο και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία.
• Εξαγωγή των στοιχείων αυτών και σε μορφή excel για διευκόλυνση του διαχειριστή της ψηφιακής πλατφόρμας.
• Ειδικά σημεία ανά ψηφιακή πλατφόρμα – Συμβουλές για τους χρήστες των 2 αυτών ψηφιακών πλατφορμών.

Επίλυση Ερωτημάτων:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων που αφορούν σχετικά θέματα = Κλειστό ολιγομελές τμήμα
• Παραδείγματα και Εφαρμογές για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων! 

Πληροφορίες συμμετοχής

Ευεπιχειρείν παροχές:
Παροχή στις 2 συμμετοχές + 3η δωρεάν
Ειδική τιμή για Ανέργους και Φοιτητές!

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.