Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ανακριτική και Αναγνώριση Πλαστογραφίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος MSc, Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων , και διδάσκουσα από το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας. Σε Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς. Σε κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Σκοπός

Γιατί να προτιμήστε το σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας & Γραφολογίας του WebSeminars; Γιατί είμαστε οι πρώτοι που το παρείχαμε online στην Ελλάδα. Οι εισηγητές του σεμιναρίου έχουν εμπειρία στην εκπαίδευση του αντικειμένου άνω της 5ετίας. Η επιμόρφωση τους είναι συνεχής και για αυτό παρέχουν ύλη ενημερωμένη κι εναρμονισμένη πάντα με τις διεθνείς εξελίξεις στις συγκεκριμένες επιστήμες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δικαστική Ψυχολογία, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα, εκείνα που βοηθούν στη διερεύνηση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική αίθουσα για τη διευκόλυνση μιας υπόθεσης. Ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι από τους πιο σύγχρονους και διαρκώς αναπτύσσεται, καθώς η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά έχει συνεχώς και διαφορετικές εκφράσεις. Γραφολογία, είναι η επιστήμη που μελετά και αναλύει τον γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Η γραφή είναι προιόν της εγκεφαλικής λειτουργίας του ατόμου , κι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον καθένα μας. Η Γραφολογία ως επιστήμη αναγνωρίζει τουλάχιστον 300 χαρακτηριστικά της γραφής τα οποία σε συνδυασμό σκιαγραφούν την Ψυχοσύνθεση του γράφοντα. Η ανάλυση και επεξήγησή τους είναι μια περίτεχνη και περίπλοκη διαδικασία που οδηγεί στην πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί την τέταρτη ενότητα του Προγράμματος Δικαστική Ψυχολογία & Γραφολογία.

24 & 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ), Ώρες 10:00πμ - 14:00μμ
24/2 - ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ & ΑΝΑΚΡΙΣΗ ,ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ / CSI, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Ψεύδος , Γλώσσα σώματος, το Ψεύδος στην ανάκριση, Ψευδείς ομολογίες και Δικαστικές πλάνες. Η μορφή, η οργάνωση και η διαδικασία της Ανάκρισης και της Συνέντευξης/ Τεχνικές, μέθοδοι, ανάλυση και αποτέλεσμα στην εξέταση τόπου εγκλήματος. Στοιχεία και Μεθοδολογία

25/2 – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ /ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙΩΝ/ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΚΩΝ(Η ΑΝΩΜΟΤΙ) ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ: Η ανίχνευση Ψεύδους σε προφορικές και γραπτές καταθέσεις. Απλές τεχνικές για τον καθένα μας. Κατηγοριοποίηση στυλογράφων, αμφισβητούμενες υπογραφές και έγγραφα. Συνολικά κριτήρια εξέτασης και γιατί πάντα ένας δεινός Γραφολόγος προηγείται ενός δεινού Πλαστογράφου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το παρόν σεμινάριο αποτελεί ενότητα από το Σεμιναριακό Πρόγραμμα στη Δικαστική Γραφολογία - Δικαστική Ψυχολογία, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε ολόκληρο είτε να επιλέξετε μεμονωμένες ενότητες.

- ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ είτε LIVE είτε σε VIDEO on Demand ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΑΣ
- Περιορισμένες θέσεις. Αιτήσεις - εγγραφές δεκτές έως την συμπλήρωση των θέσεων

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

Κανονική Εγγραφή: Μεμονωμένα μία ενότητα: 120 ευρώ
Early entry / φοιτητικό / Ανεργίας μεμονωμένα μια ενότητα : 80 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.