Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μεγαλώνοντας αγόρια

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνιδρυτής στην ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών στην Γνωσιακή Συμπεριφορική και τη Συμβουλευτική Πένθους (Stonebridge College). Πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Υπαρξιακής Συμβουλευτικής μέσα από την Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση (KU Leuven) Συνεχίζει τις σπουδές του στη Συνθετική θεραπεία με έμφαση στη Συναλλακτική ανάλυση. Ασκεί ενεργά τον εθελοντισμό και αρθογραφεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν τον άντρα και τη ψυχική υγεία.Έχει ειδικευθεί στην Συμβουλευτική Πένθους.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Φροντιστές παιδιών, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μονογονεικές Οικογένειες. Σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους, Φοιτητές Παιδαγωγικών. Σε Κοινό που επιθυμεί την καλύτερη αντιμετώπιση του αγοριού σε κάθε ηλικία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με την κατανόηση των λόγων για τους οποίους εστιαζόμαστε στην διαπαιδαγώγηση των αγοριών.
Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν να κατανοήσουν τις συνέπειες που έχει η επανάληψη στερεοτυπικών αντιλήψεων όπως «οι άντρες δεν κλαίνε» «οι άντρες δεν φοβούνται και είναι δυνατοί» αλλά και το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να αλλάξει προς όφελος του παιδιού. Θα κατανοήσουν σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο τα συναισθήματα επηρεάζουν τον ψυχικό κόσμο του αγοριού και πως η διακοπή από τα συναισθήματα στερεί από το αγόρι την έκφραση και άρα τη φυσική προστασία που έχει η ψυχή.
Παράλληλα, θα περιγραφούν αναλυτικά τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα αγόρια να επικοινωνούν σκέψεις και συναισθήματα αλλά και τους τρόπους που χρειάζεται να ακούμε εμείς τα αγόρια όταν μιλούν, έτσι ώστε να βοηθηθεί η ψυχή του αγοριού ώστε να ξεδιπλώσει όλο το δυναμικό της βοηθώντας το να γίνει ένας υγιής συναισθηματικά ενήλικος.

Πληροφορίες συμμετοχής

- ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ είτε LIVE είτε σε VIDEO on Demand ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΑΣ
- Περιορισμένες θέσεις. Αιτήσεις - εγγραφές δεκτές έως την συμπλήρωση των θέσεων

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

60€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.