Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Storytelling: Η τέχνη της προφορικής αφήγησης: Προσέγγιση, Ανάλυση & Εφαρμογές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Παναγιωτίδου Σοφία
Μ.Α., Μ.Sc., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στο σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων στα πεδία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του σχεδιασμού σταδιοδρομίας. Παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής (workshops) συμβουλευτικής σε θέματα επικοινωνίας, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και τεχνικών προσέγγισης της αγοράς εργασίας. Από το 1996 εργάζεται στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος στην Επιτροπή Επιστημονικής Έρευνας και Επαγγελματικής Τεκμηρίωσης του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ, παρ. Β. Ελλάδος) καθώς και στο Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη «Διδακτική των Γλωσσών και τη Γλωσσική Επικοινωνία» (Α.Π.Θ.) και στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα «Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ενώ κατέχει επίσης «Diploma in Business Administration» (Georgia University) από το I.C.B.S.-Thessaloniki Business School και πιστοποιητικό κατάρτισης στη Συμβουλευτική (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διαθέτουν βήμα λόγου και διαλόγου και επιθυμούν να διευρύνουν την ικανότητά τους να απευθύνονται αποτελεσματικά στους άλλους αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυναμική της αφήγησης. Ειδικότερα, το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνιακής αμεσότητας μέσα από την αφήγηση και τη δραματοποίηση ιστοριών και αναφέρεται σε επαγγελματίες κλάδων όπως:
• Εκπαίδευση (προσχολική, σχολική, άτυπη, δια βίου /ενηλίκων κ.α.)
• Υγεία (ιατρική, νοσηλευτική)
• Πολιτική ( δομές κρατικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης)
• Διοίκηση και Επιχειρηματικότητα (διευθυντές, προϊσταμένους, εργοδότες, κ.λπ.)
• Συμβουλευτική- Ψυχολογική υποστήριξη Ακόμη, απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν την επικοινωνιακή τους απόδοση σε διαδικασίες αξιολόγησης, με την παρουσίαση προσωπικών, μοναδικών ιστοριών που τους διαφοροποιούν από τον πληθυσμό των συνυποψήφιων τους.

Σκοπός

Στόχος του παρόντος σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση της αφήγησης ως επικοινωνιακής πρακτικής σε ποικίλα επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η πολιτική, η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Μέσα από στοχευμένη θεωρητική κατάρτιση και βιωματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της επικοινωνιακής δεξιότητας της αφήγησης, ο συμμετέχων θα μπορεί να αντιληφθεί τη λειτουργικότητά της ως εργαλείο πειθούς, ενθάρρυνσης, ενσωμάτωσης και ενεργοποίησης προσώπων και ομάδων και να εφαρμόσει τα στάδια σύνθεσης των δικών του αφηγηματικών επεισοδίων. Ακόμη, θα παρουσιαστεί η τεχνική ανάδειξης μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (softskills) στη συνέντευξη αξιολόγησης υποψηφίων για εργασία ή μεταπτυχιακές σπουδές, μέσα από την αφήγηση προσωπικών ιστοριών και την ανάδειξη επιτευγμάτων που σχετίζονται με τον επιδιωκόμενο κάθε φορά στόχο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματική 1: «Όλος ο κόσμος μια ιστορία»
Η προφορική επικοινωνία συνδέεται απόλυτα με την ανθρώπινη φύση και την ανάγκη μας να συνυπάρχουμε σε τους άλλους. Γιατί όμως μας αρέσει να ακούμε ιστορίες; Ποια σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του ορμονικού μας συστήματος διεγείρονται κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση μίας «καλής» ή «κακής» ιστορίας.

Θεματική 2: «Κόκκινη κλωστή δεμένη...»
Ποια είναι τα είδη της αφήγησης και πως διαφοροποιείται η αφήγηση σε α’ πρόσωπο ανάλογα με τον επικοινωνιακό στόχο;
Τα στάδια της αφήγησης (storytelling). Ο ρόλος του κοινού στην επιλογή του θέματος. Που βρίσκεται η έμπνευση; Πως δένω την πλοκή με το στόχο; Αληθινές ιστορίες VS Αληθοφανείς ιστορίες. Μυστήριο ή Συναίσθημα;

Θεματική 3: «Δεξιότητες Αφηγητή (Storyteller)»
Ύφος, ρυθμός, λεξιλόγιο, δραματοποίηση περιγραφής, αμεσότητα αξιοποίησης ανατροφοδότησης από το κοινό.

Θεματική 4: «Μεθοδολογία STAR ως εργαλείο προσωπικής/επαγγελματικής διαφοροποίησης»
Απαντώντας συμπεριφορικές ερωτήσεις στη συνέντευξη. Η δυναμική της Αυτοπεριγραφικής Δήλωσης (ElevatorPitch) στις επαφές με «σημαντικούς άλλους».

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
- Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
- Σχετικό ενημερωτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
- Φάκελος συνέδρου
- Μπλοκ σημειώσεων
- Στυλό
- CoffeeBreak

Κόστος Συμμετοχής

Προεγγραφή έως 28/11/17 (Ιωάννινα)
Προεγγραφή έως 12/12/17 (Θεσσαλονίκη)
Φοιτητές / Άνεργοι: 35€
Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 45€
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.