Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μαθητές με ΔΕΠ-Υ: Στρατηγικές Μάθησης & Δεξιότητες Μελέτης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Η Καλλιόπη Παπουτσάκη είναι Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ70 με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εδική Αγωγή, Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ). Έχει επαγγελματική εμπειρία σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας. Συνεργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης και ως διδάσκουσα ( 407/80) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει οργανώσει και παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε φορείς όπως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Π.Ι.), ΠΕΚ, ΑΕΙ, καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, παρακολουθεί και συμμετάσχει στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και η συγγραφική της δράση, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, εστιάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για τις στρατηγικές μάθησης παιδιών με ΔΕΠ-Υ.

Σκοπός

Στα πλαίσια του σεμιναρίου αναλύεται η έννοια και η φύση του προβλήματος και τα βασικά χαρακτηριστικά των μαθητών με ΔΕΠ-Υ. Αναφέρονται μέθοδοι αξιολόγησης, οι οποίες βοηθούν στην εκτίμησή των δυσκολιών, και τρόποι κατάρτισης εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης ή διαφοροποίησης της διδασκαλίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Στοσεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην επεξεργασία προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αποσαφήνιση του ορισμού, στα αίτια, στα χαρακτηριστικά και στους τρόπους διαχείρισης των μαθητών με ΔΕΠ-Υ. Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), γνωστή και ως υπερκινητικό σύνδρομο είναι διαταραχή της παιδικής ηλικίας με κύρια συμπτώματα την υπερκινητικότητα, την παρορμητικότητα και τη διάσπαση της προσοχής. Η γνώση των εκπαιδευτικών για τη συγκεκριμένη διαταραχή θα βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση των μαθητών, στην κατανόηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους και στην κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος ή στη διαφοροποίηση του προγράμματος διδασκαλίας, προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες και να εμπλακούν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Α’ Θεματική Ενότητα
• Αποσαφήνιση ορισμού και χαρακτηριστικά των παιδιών με ΔΕΠ-Υ
• Τρόποι έγκαιρου εντοπισμού του προβλήματος - Χαρακτηριστικά

Β΄ Θεματική Ενότητα
• Αξιολόγηση του προβλήματος
• Αναφορά σε παραδείγματα
• Προβληματισμοί-Συζήτηση

Πληροφορίες συμμετοχής

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
- Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
- Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης
- Φάκελος συνέδρου
- Μπλοκ σημειώσεων
- Στυλό
- Coffee Break

Κόστος Συμμετοχής

Έως 28/11/17
- Φοιτητές / Άνεργοι: 45€
- Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 55€
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 65€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.