Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ημερίδα: Fashion Styling – Οι νέες τάσεις Μόδας & Χρωματικών Συνδυασμών 2020/21.

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεχίζει να συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων. Αυτήν την εποχή είναι σε συνεργασία με το γραφείο LOCI architects ως Interior Stylist. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 συνεργάζεται με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής (επίπεδο Foundation). Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 2000 επαγγελματίες, όπως και προσωπικό εταιρειών (Β2Β συνεργασίες) από τους χώρους της κατασκευής και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, του εμπορίου, της μόδας και του προϊοντικού σχεδιασμού. Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design με παρακολούθηση σεμιναρίων, με επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με συνεργασία με την NCS και την Colour Hive, αλλά και με άλλες εταιρείες από τον εμπορικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα αυτή μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες από τους τομείς της μόδας, του fashion styling και του image making, όπως και από τους τομείς του εμπορίου, της βιτρίνας, του visual merchandising και των social media (bloggers). Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη σε μαθητές μας που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια μας στο παρελθόν και θα ήθελαν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στις σύγχρονες τάσεις του fashion styling ως προς την εικόνα και την προβολή. ΕΠΙΠΕΔΟ (Αρχάριο – Αρκετά εξειδικευμένο)

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των νέων τάσεων για το 2020 και 2021 και τη σχέση αυτών με παλαιότερα στυλ αλλά και με νέες δραστηριότητες, συνήθειες και αντιλήψεις ζωής (lifestyles).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό συνδέει το κομμάτι της μόδας με τις τάσεις πρόγνωσης χρωματικών και στυλιστικών συνδυασμών για το 2019/20, σύμφωνα με αναγνωρισμένους οίκους πρόγνωσης αλλά και με νέες εφαρμογές και προτάσεις στη βιτρίνα, τα showrooms, τα media και τα social media. Η μόδα, ανάλογα με τις τάσεις (trends) και τις ανάγκες της κάθε εποχής αλλά και την καταναλωτική συμπεριφορά του πελάτη συνδέεται, άμεσα με τη βιομηχανία της μόδας, το μάρκετινγκ, και την ανάλυση της ψυχολογίας του καταναλωτή. Η τάση της μόδας είναι πολύπλευρη, πάντα έτοιμη να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ρόλους, πρότυπα και εικόνες, αλλά και αλλαγές στο παγκόσμιο και τοπικό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό που μας επηρεάζουν. Παράλληλα οι τάσεις θυμούνται παλαιότερα στοιχεία και πρότυπα, νοσταλγώντας το παλιό, με νέους τρόπους. Το σεμινάριο καλύπτει τομείς του ρούχου, αξεσουάρ και cosmetics για τις σεζόν του Χειμώνα και Καλοκαιριού μέχρι το 2021. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω moodboard/sampleboard.

Οι νέες τάσεις στη μόδα επανεξετάζουν τον ρομαντισμό, με φλοράλ μοτίβα -σε πιο αφαιρετική γραμμή- να πρωταγωνιστούν μέσα από σειρές Busy Blooms και Art deco. Παράλληλα όμως έχουμε την επαναφορά του preppy styling αλλά και των graffiti, punk και μοτίβα του 80 σαν αυτά του keith haring στο νεανικό ρούχο. Επιπλέον όμως η εργονομία και η άνεση στα ρούχα φέρνουν στη μόδα τις απαλές υφές, τα καπιτονέ, τα ‘large size’ και τα ‘easy to wear’ ρούχα, συνήθως σε ουδέτερες αποχρώσεις, με αφαιρετικές γραμμές και καμπύλες.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
- Οι τάσεις στη μόδα και το fashion styling για το 2020/21 στα ρούχα, αξεσουάρ και cosmetics
- Νέα χρώματα, γραμμές, υφές και μοτίβα
- Νέες καμπάνιες της μόδας μέσα από τα περιοδικά και τα social media
- Παραδείγματα προβολής της μόδας μέσα από τη βιτρίνα
- Η νέα ψυχολογία του κοινού και οι προτιμήσεις της κάθε γενιάς (generation Z, Alpha κλπ.)
- Δημιουργία moodboard/sampleboard με τις νέες τάσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, τα δίδακτρα εξοφλούνται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
Ώρα: 11.00πμ – 4.30μμ

Κόστος Συμμετοχής

60€, 50€ για τους παλιούς μαθητές μας, ανέργους/φοιτητές και 40€ (80€ σύνολο) για όσους παρακολουθήσουν και την ημερίδα 1 στις 9/11/19.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.