Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Interior Styling για Κατοικίες & Επαγγελματικούς Χώρους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ (Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD)
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 3000 επαγγελματίες και έχοντας από το 2008 πρωτοφέρει στην Ελλάδα την εκπαίδευση πάνω στους τομείς Visual Merchandising, Interior Styling και Event Styling. Είναι σε συνεχή συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Μ. Βρετανία (τομείς Design & Αρχιτεκτονικής) ως εκπαιδευτικό μέλος του UKFC, ασχολείται με το Interior Styling και από το 2006 εξειδικεύεται στην εκπαίδευση επαγγελματιών και δημιουργικών ομάδων εταιρειών, έχοντας συνεργαστεί εκπαιδευτικά με μια μεγάλη ποικιλία εταιρειών όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Γρηγόρης μικρογεύματα, Vechro, Praktiker, Celestino, Hugo Boss, Mama Project κα. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και στην εκπαίδευση έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies). Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο, συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε events όπως το designlab και εκπαιδευτικά events των kariera και skywalker. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα επαγγελματικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό προτείνεται για επαγγελματίες στους τομείς διαμόρφωσης χώρων, μηχανικούς, αρχιτέκτονες & διακοσμητές, στυλίστες, visual merchandisers, εμπόρους ειδών διακόσμησης, κατασκευαστές χώρων, επίπλων και ειδών διακόσμησης. (Μεσαίο-αρκετά εξειδικευμένο)

Σκοπός

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση του μαθητή πάνω στις σύγχρονες τάσεις και τα στυλ διακόσμησης, αλλά και η κατεύθυνσή του σε μια σωστή ‘mix & match’ επιλογή στοιχείων ενός επαγγελματικού χώρου ή μιας κατοικίας. Επιθυμία μας είναι ο κάθε μαθητής να ανακαλύψει, μέσα από τις επιλογές του, τη δική του στυλιστική ταυτότητα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία στη σκέψη, την προσωπική έκφραση αλλά και την ανάγκη για ‘διαφορετικότητα’. Επίσης να ανακαλύψει τον κόσμο των χρωματικών τάσεων, μέσα από γνώσεις που θα του δώσουμε που θα τον βοηθήσουν να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στην αγορά.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΕΝΟΤΗΤΑ Α. Interior Styling – Το Στυλ ως Αναβίωση ΕΝΟΤΗΤΑ Β. Χρωματολογία Χώρου & Tάσεις 2020/21 και 2021/22, ΕΝΟΤΗΤΑ Γ. Decoration Workshop – Η διακόσμηση στη λεπτομέρεια (μοτίβα, υλικά, υφές, αντικείμενα) ΕΝΟΤΗΤΑ Δ. Παρουσίαση πρότασης χώρου

Ένας Γάλλος θεωρητικός είχε χαρακτηρίσει τον Interior Stylist ως ‘μηχανικό της ατμόσφαιρας’. Η ατμόσφαιρα συνδέεται όχι μόνο με το στυλ και το ρυθμό των αντικειμένων του χώρο, αλλά και με τη διάθεση αναβίωσης στοιχείων από το παρελθόν αλλά και τον τόνο που θέλουμε να δωσουμε σε έναν χώρο (μινιμαλιστικό, μαξιμαλιστικό, οικείο, ήρεμο, χιουμοριστικό κλπ.). Για παράδειγμα, οι τάσεις για το 2020/21 μιλάνε για warm minimalism, δηλαδή για μίνιμαλ γραμμές συνδυασμένα με ζεστά υλικά, αλλά και για μια αναβίωση των μοτίβων του Bauhaus σε πιο πιο μεγάλη κλίμακα και παστέλ χρώματα. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των γνώσεων όσων ασχολούνται με τη διαμόρφωση χώρων και την επιλογή στοιχείων (από υλικά, χρώματα μέχρι έπιπλα και αξεσουάρ) στο να δώσουν μια ιδιαίτερη στυλιστική ταυτότητα στο χώρο που σχεδιάζουν ή συνθέτουν. Το σεμινάριο χωρίζεται σε 4 κύριες ενότητες προσφέροντας τη δυνατότητα στο μαθητή να παρακολουθήσει ξεχωριστά την κάθε ενότητα ή και τις 4 διευρύνοντας τις γνώσεις του στη χρωματολογία, το styling, τι σύγχρονες τάσεις διακόσμησης, αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας μιας πρότασης στον πελάτη. Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:

Α. Interior Styling: Στην ενότητα αυτή μελετάμε τα διαφορετικά στυλ διακόσμησης (πχ κλασικό, μοντέρνο, ρουστίκ, art deco, retro… κλπ.) και το πώς αυτά αναβιώνουν τη σημερινή εποχή, αναλύοντας τους τρόπους που συναντούν την ψυχολογία του σημερινού πελάτη και τη μορφολογία του χώρου. Γίνονται ασκήσεις σε μορφή moodboard αλλά και σε κλίμακα 1/1, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν στησίματα ανακαλύπτοντας τη σχέση μεταξύ επίπλων, υφασμάτων, εικόνων, υλικών, υφών και μοτίβων, σε συνδυασμούς που εκείνοι συνθέτουν.

Β. Χρωματολογία Χώρου & Σύγχρονες τάσεις: Στην ενότητα αυτήν αναλύονται οι κανόνες συνδυασμών και εφαρμογής χρωμάτων στο χώρο, χρησιμοποιώντας το διεθνές σύστημα NCS. Επίσης γίνεται αναλυτική επεξήγηση των διαφορετικών τάσεων (σύμφωνα με προγνώσεις γνωστών οίκων στο τομέα του interior styling). Γίνονται χρωματικοί συνδυασμοί με δείγματα χρωμάτων, υλικών και υφασμάτων και στο τέλος της ενότητας αυτής ο κάθε μαθητής παρουσιάζει μια δική του πρόταση συνδυασμού χρωμάτων για έναν χώρο σε πραγματικές διαστάσεις, ανακαλύπτοντας κωδικούς χρωμάτων, όπως και υφές, υλικά και υφάσματα.

Γ. Decoration Workshop: Στην ενότητα αυτήν αντικείμενο αποτελεί η διακόσμηση του χώρου μέσω των πιο μικρών στοιχείων λεπτομερειών του χώρου, ακολουθώντας κανόνες σύνθεσης και κλίμακας όγκων και αναλογιών χρωμάτων, υφών, μοτίβων και υλικών. Στόχος αυτής της ενότητας είναι η δημιουργία προτάσεων, όπου το μάτι καθοδηγείται μέσα από τις λεπτομέρειες. Βασίζεται αρκετά σε πρακτικές ασκήσεις οι οποίες αφορούν ζώνες του εσωτερικού χώρου (πχ. καναπές, κονσόλα, τραπέζι, τοίχος κα.) και ο κάθε μαθητής καλείται να συνθέσει τα δικά τους sample boards με δείγματα υλικών που θα αναζητήσει, αλλά να δημιουργήσει και μια σύνθεση σε κλίμακα 1/1 με βάση ένα μοτίβο που έχει επιλέξει.

Δ. Παρουσίαση Πρότασης: Στην ενότητα αυτή ασχολούμαστε με μεθόδους ανάδειξης και προβολής της ιδεάς μας, μέσω moodboards/sampleboards, χρωματολογίου, σκίτσου και 3-διάστατων εικόνων. Ο κάθε μαθητής δημιουργεί μια δική του διαμόρφωση ενός χώρου, περνώντας από τα στάδια -ερωτηματολόγιο πελάτη, παρουσίαση και προβολής πρότασης, ερχόμενος πιο κοντά στις απαιτήσεις ενός χώρου για τον οποίο καλούμαστε να κάνουμε μια πρόταση.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
- Στυλιστικοί Συνδυασμοί
- Χρωματικοί Συνδυασμοί
- Σχέση χρωμάτων, υλικών, μοτίβων και υφών
- Τάσεις Design & Διακόσμησης
- Ψυχολογία πελάτη και χώρου
- Μεθοδολογίες δημιουργίας ατμόσφαιρας
- Παρουσίαση και τεκμηρίωση μιας πρότασης
- Τεχνικές σύνθεσης μικροαντικειμένων και στοιχείων χώρου

Πληροφορίες συμμετοχής

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά (ανά μήνα ή ανά ενότητα) μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Έναρξη: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Τετάρτη Ώρα: 6.15 – 8.45 μμ,
Διάρκεια: 7/10/20 - 2/6/20, ΕΝΟΤΗΤΑ Α: 7/10/20 - 2/12/20 (8 μαθήματα), ΕΝΟΤΗΤΑ Β: 9/12/20-17/2/21 (8 μαθήματα), ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: 24/2/21-14/4/21 (8 μαθήματα), ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: 21/4/21-9/6/21 (6 μαθήματα)
Σύνολο μαθημάτων: 30,
Σύνολο ωρών: 75

Το σεμινάριο αυτό βασίζεται σε δια ζώσης μαθήματα. Υπάρχει αντίστοιχο σεμινάριο που βασίζεται σε εξ’αποστάσεως εκπαίδευση - διαδικτυακά.

Κόστος Συμμετοχής

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Α + Β + Γ + Δ): 480€
440 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανεργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.