Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ: Όνειρα και Παραμύθια

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Στέλιος Πελασγός
Ξεκίνησε την αναβίωση του storytelling ως μιας σύγχρονης σκηνικής τέχνης με παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές πριν 26 χρόνια. Ταξιδεύει στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο δίνοντας παραστάσεις αφήγησης με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες (άνθρωποι με αναπηρίες, γέροντες, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι, τσιγγάνοι κ.ά.). Διδάσκει σε σεμινάρια συνδέοντας την τέχνη του με τις νευροεπιστήμες, την ψυχολογία, την ανθρωπολογία κ.ά. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των διεθνών φεστιβάλ αφήγησης Κοζάνης και Αθηνών και συνεργάτης διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού. Η διδακτορική του διατριβή απέδειξε πειραματικά τα οφέλη από τη χρήση πολλαπλής νοημοσύνης κατά την αφήγηση στο ελληνικό σχολείο, έχει εκδοθεί και διδάσκεται σε πανεπιστημιακές σχολές. Έχει εκδώσει βιβλία λογοτεχνίας, μελέτες και συλλογές μαρτυριών. Για το έργο του έχουν γυριστεί 4 ελληνικά και 1 γαλλικό ντοκυμονταίρ.

Σκοπός

Σκοπός μας η ενθύμηση και η εξοικείωση με την ξεχασμένη αυτή γλώσσα για να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους ανθρώπους μας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συμβολική γλώσσα των παιδιών, των ατομικών και συλλογικών ονείρων μας, των λαϊκών παραμυθιών και των αρχαίων μύθων. Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να θυμηθούν και να ερευνήσουν την αρχαία γλώσσα των ονείρων και των μύθων, τη γλώσσα που μιλούν ακόμα τα παιδιά, να κατανοήσουν τη φωνή που μας ψιθυρίζει κάθε νύχτα μόλις κλείσουμε τα μάτια. Ποιο είναι το ατομικό συμβολικό λεξιλόγιο του καθένα από εμάς; Πού συναντά το όνειρο των γιαγιάδων και των παππούδων μας, το όνειρο των παιδιών μας και των γενεών που θα έρθουν; Η εμπειρία μας παίρνει τα μονοπάτια του μυθικού λόγου με τα κεράκια της νεοαφήγησης, της ψυχολογίας, της ανθρωπολογίας, της παιδαγωγικής, των νευροεπιστημών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: € 80
Πέμπτη / 7:15-8:45, Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.