Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Εικονογραφική και Γλωσσολογική Μέθοδο «Δ. Μαυρομμάτη» για παιδιά με Δυσλεξία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ «Δ. Μαυρομμάτη»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Μαυρομμάτη Θεοδώρα
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, M.Ed., Διδ. Ψυχολογίας, Ph.D., UCNW – Bangor

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διδάξουν δυσλεξικούς μαθητές μεγαλύτερους της Δ΄τάξης Δημοτικού για αποκατάσταση και γλωσσική καλλιέργεια σε όλα τα επίπεδα του Λόγου, έως και ενήλικες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα παιδιά με Δυσλεξία δυσκολεύονται στην επεξεργασία του γλωσσικού υλικού με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν δυσκολία στην ανάγνωση και την ορθογραφία. Δυσκολεύονται, μάλιστα, να θυμηθούν την ορθογραφία των λέξεων ακόμα και αν τις έχουν συστηματικά διδαχθεί ή τις έχουν επαναλάβει πολλές φορές. Κάνουν λάθη ακόμα και σε λέξεις που γνωρίζουν ή σε καταλήξεις πολύ απλές και πολύ γνωστές τους από τη Γραμματική (π.χ. ρήματα σε –ώνω).

Η Εικονογραφική Μέθοδος «Δ. Μαυρομμάτη» προσφέρει στους δυσλεξικούς μαθητές τη δυνατότητα να απομνημονεύσουν εύκολα, γρήγορα. Τα δύσκολα γράμματα κάθε λέξης έχουν μετατραπεί σε γραμμικά σχέδια μιας σύνθεσης που αποτελεί την εικονογραφική αναπαράσταση της μορφολογίας και της σημασίας της λέξης. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί μια νέα γραπτή γλώσσα η οποία είναι διαφανής και αποτελεί είδος πληροφορίας εύκολα επεξεργάσιμο και απομνημονεύσιμο για τους δυσλεξικούς.

Η Γλωσσολογική Μέθοδος «Μαυρομμάτη» στηρίζεται κατά βάση στις αρχές της σύγχρονης γλωσσολογίας μεν, εμπλουτίζεται όμως και με κάποιες μνημονικές τεχνικές που επινοήθηκαν ειδικά για τη διευκόλυνση δυσλεξικών μαθητών στην απομνημόνευση της ορθογραφίας των παραγωγικών κυρίως μορφημάτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο θα διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 17.00-20.30.

Κόστος συμμετοχής: 650 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται το 2ο βιβλίο της Μεθόδου «Μαυρομμάτη Δ.»).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.