Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΒΟΥΒΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑ of Arts in Education, Δασκάλα Δράματος, Νηπιαγωγός)

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Εκπαιδευτικό Δράμα δεν μπορεί παρά να έχει τη θέση μιας ενεργητικής μεθόδου διδασκαλίας στο σχολείο. Σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης κι αν την εφαρμόσει ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί παρά να γευτεί την ενέργεια και τη δημιουργικότητα των μαθητών του.
Καθώς αυτό που ενδιαφέρει κατά την εφαρμογή του είναι η διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα, το Εκπαιδευτικό Δράμα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα τέτοιο παιδαγωγικό κλίμα όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τις απόψεις τους αλλά και να διαφωνήσουν αφού πάντα νιώθουν την ασφάλεια που τους προσφέρει ο ρόλος. Στο θεατρικό αυτό εργαστήρι οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν πως μπορούν να εφαρμόσουν έναν σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Δράματος στο σχολείο με τους μαθητές τους. Με έναν βιωματικό τρόπο θα γίνουν μαθητές και θα νιώσουν την ενέργεια και τη δυναμικότητα που προσφέρει αυτή η μέθοδος. Με αυτόν τον τρόπο ως εκπαιδευτικοί ή εμψυχωτές θα κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και την εφαρμογή τους στην πράξη.


Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.