Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Gestalt Ιαπωνία – Ελλάδα: Εμπιστοσύνη στον Άλλο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Ριν Αριμούρα είναι σύμβουλος θεραπείας Gestalt και εκπαιδεύτρια θεραπείας Focusing, πιστοποιημένη από το The Focusing Institute των ΗΠΑ. Είναι η τωρινή πρόεδρος του GAFnet (Gestalt Art Focus in gnet). Ασχολείται με τη θεραπεία Gestalt και τη θεραπεία Gestalt Focusing εδώ και 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας σε ψυχιατρικές κλινικές, σχολεία και επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα συντονίζει εκπαιδευτικά σεμινάρια της θεραπείας Gestalt όπως και σειρά μαθημάτων για την εκπαίδευση στη θεραπεία Gestalt Focusing που βασίζεται στο συνδυασμό της θεραπείας Gestalt και του Focusing.

Ο Δημήτρης Τζαχάνης έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και ανήκει στην εκπαιδευτική και οργανωτική ομάδα του ινστιτούτου στην Αθήνα. Είναι επίσης τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington. Εμπνέεται ιδιαίτερα από την Υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων. Εργάζεται ατομικά και ομαδικά και σχεδιάζει και συντονίζει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Gestalt της Ιαπωνίας συναντά την Gestalt της Ελλάδας! Μία επαφή δύο πολιτισμών με κοινό τόπο ένα βιωματικό σεμινάριο ψυχοθεραπείαςGestaltμε θέμα «Εμπιστοσύνη στον Άλλο», υπό τη συνεργασία δύο συντονιστών και την αλληλεπίδραση 16 συμμετεχόντων από την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

Συνήθως προβάλλουμε στο μέλλον αυτό που μας έχει συμβεί στο παρελθόν, έτσι αν οι πρώιμες εμπειρίες μας δεν μας παρείχανμια αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, τείνουμε να αντιλαμβανόμαστε καινα χρωματίζουμε (ή και να αναπαραγάγουμε)αντιστοίχως με φόβο την ενήλικη ζωή και τις μετέπειτα σχέσεις μας.

Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στη ζωή, στο άγνωστο, στους άλλους ανθρώπους, το άφημα στο σώμα, στην αναπνοή, στα συναισθήματακαι τον βαθμό ελέγχου του περιβάλλοντος και των (νέων) καταστάσεων όπως και κάποιους από τους παράγοντες που συνέβαλλαν σε αυτή μας τη στάση. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουμε κάποιες από αυτές τις παρωχημένες πεποιθήσεις και εντυπώματα με το να λάβουμε καινούργιες συνειδητές αποφάσεις και επιδιορθωτικά βιώματα.Όλα αυτά μέσα από ατομικές και ομαδικές βιωματικές διαδικασίες, παιχνίδια, ασκήσεις και οργανωμένες εμπειρίες από τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη θεραπεία Gestalt.

Πληροφορίες συμμετοχής

-Πολύ λίγες θέσεις ακόμα για Έλληνες συμμετέχοντες-

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.