Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δραματοθεραπεία και Τελετουργία: η κατανόηση του διαπολιτισμικού πλαισίου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Professor Sue Jennings, PhD is a Dramatherapist and Play Therapist. Eίναι καθηγήτρια της Δραματοθεραπείας και της Παινγιοθεραπείας και έχει συντελέσει στην ανάπτυξη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στην Τσεχία και στην Μαλαισία. Υπήρξε ιδρύτρια της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών την δεκαετία του '80 και έχει γράψει πολυάριθμα βιβλία. Ανέπτυξε την θεωρία των σταδίων του παιχνιδιού “Ενσωμάτωση-Προβολή και Παιχνίδι Ρόλων” και την σημασία τους στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού. Ανέπτυξε τον όρο Νευρο-Δραματικό Παιχνίδι που περιγράφει το δραματικό περιεχόμενο του πρώιμου παιχνιδιού ανάμεσα στην μητέρα και το βρέφος. Της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της «Καθηγήτριας του Παιχνιδιού» από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δραματοθεραπείας το 2016 και έχει δημοσιεύσει περίπου 50 βιβλία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το βιβλίο της «Selected Works» για τον εκδοτικό οίκο Routledge.

Σκοπός

Σε αυτό το εργαστήρι, θα διερευνήσουμε τις τελετουργίες και το θέατρο και πως επιφέρουν την θεραπευτική αλλαγή μέσα από βιωματικές ασκήσεις και την απαραίτητη θεωρητική πλαισίωση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στην Δραματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τεχνικές που έχουν εμπνευστεί από τελετουργίες με στόχο τη διευκόλυνση της θεραπευτικής αλλαγής και της προσωπικής ανάπτυξης. Έχουν τελετουργικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ψαλμωδίες, τύμπανα, κίνηση και μάσκες και μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα και τα μέλη της σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Η συμβολική απόσταση που δημιουργούν οι τελετουργίες επιτρέπουν στο άτομο να ταξιδέψει από την καθημερινή πραγματικότητα στην δραματική και να δημιουργήσουν μια γέφυρα που θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού και του κόσμου..

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 55 EURO. Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση
Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.