Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οι σχέσεις μου, καθρέφτες του εαυτού μου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Yοga studio health
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Βασιλική Μπάλα είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας συνθετικής προσέγγισης, έχοντας ως βάση την θεραπεία Gestalt. Εκπαιδεύτηκε στην Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης από τον Morgan Goodlander - Gestalt Institute of San Francisco. Η θεραπεία μέσω τέχνης αποτελεί την μεγάλη της αγάπη την οποία εξέλιξε μέσα από την εμπειρία της. Είναι ένας απλός τρόπος, ο οποίος βοηθάει να έρθουν στην επιφάνεια πολύπλοκα ζητήματα. Έχει εκπαιδευτεί στην θεραπεία Τραύματος και Προσκόλλησης. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια όπως: "Η Ψυχοθεραπευτική εργασία Γεστάλτ με τα όνειρα", "Γεσταλτ και Σεξουαλικότητα", "Moralities of everyday life" "SHELDRAKE & JUNG: Synchronicity & the Extended Mind" κλπ. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στην Ρόδο με επιτυχία ψυχοθεραπευτικά σεμινάρια. Εργάζεται στην Ρόδος ως ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές συνεδρίες αλλά και ως συντονίστρια σε θεραπευτικές ομάδες. Πρόσφατα ήταν εισηγήτρια στο σεμινάριο "Διερευνώντας τις ερωτικές μας σχέσεις μέσα από το Art Therapy" στην Ρόδο και στην Αθήνα. Είναι μέλος του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAG).

Σκοπός

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα διερευνήσουμε την σύνδεση μεταξύ εμού και των σχέσεών μου, μέσα από την ψυχοθεραπεία Gestalt, την κίνηση και το Art Therapy.
Θα έρθουμε σε επαφή με τις σωματικές αισθήσεις, οι οποίες μέσα από την κίνηση θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό των σωματικών αισθήσεων σε σωματικό διάλογο.
Η Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης (Relational Art Therapy) βασίζεται στην Θεραπεία μέσω Τέχνης και στην θεραπεία Gestalt.
Δίνοντας φωνή στο ζωγραφισμένο συναίσθημα σε απλή μορφή ζωγραφικής (σχήμα και χρώμα), παρατηρώντας το συναίσθημα μέσα στο σώμα, το άτομο έρχεται σε επαφή με το βίωμα του.
Η καλλιτεχνική συν-δημιουργία (σε δυάδες ή ομάδα) ενός κοινού έργου, συμπεριλαμβάνοντας την επίγνωση στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση, συμβάλει στην αποτελεσματική διαπροσωπική επαφή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Κατά την διάρκεια της ζωής συνάπτουμε πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους σχέσεις. Όπως: Οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, συναδελφικές κλπ. Κάποιες από αυτές τις σχέσεις μπορεί να παραμένουν "ίδιες" στην πορεία των χρόνων, ενώ κάποιες άλλες μπορεί να αλλάζουν. Ωστόσο, όλες αυτές οι σχέσεις, ανεξάρτητα αν είναι καρδιακές, συμβατικές, αδελφικές, καταπιεστικές ή αδιάφορες έχουν ένα κοινό παρανομαστή, "εμένα".

  • Υπάρχει άραγε κάποιο μοτίβο ή κάποιο σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο εντοπίζω στις σχέσεις μου;
  • Πως αυτό το μοτίβο ή χαρακτηριστικό καθρεφτίζει και συνδέεται με μένα;
  • Τι είναι αυτό που θα ήθελα να είναι διαφορετικό στις σχέσεις μου;
  • Τι είναι αυτό που μου αρέσει και θα ήθελα να το κρατήσω;

Ελάτε με άνετα ρούχα και χοντρές κάλτσες, στο χώρο βγάζουμε τα παπούτσια.

Πληροφορίες συμμετοχής

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εισφορά Σεμιναρίου έως 10 Μαΐου: 35 ευρώ.
Εισφορά Σεμιναρίου μετά τις 10 Μαΐου: 40 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.