Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Infographics – Η οπτικοποίηση της πληροφορίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Την ευθύνη του σεμιναρίου έχει ο Πάνος Κωνσταντόπουλος μαζί με την ομάδα του από τους Greek Infographics. Oι Greek Infographics είναι μια ομάδα σχεδιαστών, εικονογράφων, φωτογράφων, web designers, κειμενογράφων και δημοσιογράφων infographics που αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια γραφημάτων. Με μεγάλη εμπειρία σε εφημερίδες, περιοδικά, έντυπη επικοινωνία, διαδίκτυο, αλλά και εφαρμογές σύνθετες, σχεδιάζουν τα τελευταία 25 χρόνια γραφήματα. Έχουν διακριθεί σε ελληνικούς αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς (European Newspaper Awards) για δουλειές τους και θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα γραφεία infographics της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχει πλούτος γραφημάτων ανά πελάτη αλλά και ανά κατηγορία γραφημάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επικοινωνίας, marketing, δημοσίων σχέσεων, αλλά και σπουδαστές ή αποφοίτους σχολών σε αντίστοιχα αντικείμενα που θέλουν να αποκτήσουν εμπεριστατωμένη γνώση των infographics και να αναπτύξουν τις εργασιακές τους ικανότητες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα infographics είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με ένα τρόπο πιο ευχάριστο σε σχέση με την απλή κειμενική παρουσίαση. Το εργαλείο αυτό της ενημέρωσης ξεκινάει από τους μαρκετίστες, τους διευθυντές σύνταξης, τους δημοσιογράφους, τους ερευνητές και καταλήγει στους ινφογραφίστες όπου και θα υλοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να μάθουμε να αξιοποιούμε τα infographics δημιουργικά, ως εργαλεία επικοινωνίας και marketing, και να τα εντάσσουμε στη γενικότερη στρατηγική μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού. Τα infographics υπάρχουν παντού, στα έντυπα, στις εφημερίδες, στα κινητά, στην τηλεόραση, στα μουσεία, σε σημάνσεις. Είναι το μέλλον της οπτικής επικοινωνίας. Η δημιουργική ομάδα των Greek Infographics με τεράστια παρουσία με εργασίες, εκθέσεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια, forum, και συμμετοχή σε διαγωνισμούς αναλύει και παρουσιάζει στον ΑΚΤΟ το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου
01. Tι είναι γράφημα
Ιστορική αναδρομή σε γραφήματα που έχουν σχεδιασθεί από τον περασμένο αιώνα έως τις ημέρες μας.
02. Κατηγορίες και χρήση
Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζουμε τα εργαλεία σχεδίασης ενός infographic. Oι βασικές κατηγορίες είναι δέκα: 1. Καµπύλες 2. Μπάρες 3. Πίτες 4. Φούσκες 5. Oργανογράµµατα 6. Πινακογραφίες 7. Κειµενογραφήµατα 8. Εικονογραφήσεις 9. Χάρτες: πολιτικοί, ιστορικοί, γεωφυσικοί χάρτες 10. Χρονολόγια και χρονογραμμές.
03. Πως επιλέγουμε τα σωστά στοιχεία και πως τα οπτικοποιούμε
Είναι σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε από ένα μεγάλο αριθμό πληροφοριών τα σημαντικότερα και ουσιαστικότερα στοιχεία χωρίς να έχουμε ελλιπή πληροφορία. Και αυτό στη συνέχεια να το οπτικοποιούμε στην σχεδιαστική πλατφόρμα του infographic.
04. Από το χειρόγραφο στην εκτύπωση
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε γραφήματα που έχουν δημοσιευθεί αλλά σε όλη τους την πορεία παραγωγής (πραγματικά χειρόγραφα και τυπωμένες δουλειές).
05. Μελέτη και αντιγραφή ενός δημοσιευμένου γραφήματος
Στην ενότητα αυτή θα επιλέξουμε μια σειρά γραφημάτων τα οποία θα τα μελετήσουμε και θα τα αντιγράψουμε ή θα τα προσαρμόσουμε σε μια διάσταση.
06. Σύνθετα γραφήματα
Στην ενότητα αυτή εφαρμόζουμε σχεδόν όλα τα εργαλεία και δημιουργούμε ένα σύνθετο γράφημα.
07. Ελληνες ινφογραφίστες
Μια μικρή αναφορά σε ινφογραφίστες που έχουν σχεδιάσει γραφήματα σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα. Παρουσίαση του στυλ σχεδίασης του καθενός.
08. Interactive infographics
Τα γραφήματα στον χρόνο και στον χώρο. Πως σχεδιάζουμε με κίνηση, ήχο και πως μπορεί ένα γράφημα δια δραστικό να λειτουργήσει.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πληροφορίες: 210 52 30 130 | Υπεύθυνη: κα Εύη Μαυρογιώργου

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.