Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΡΟΕΣ-Κέντρο Αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αφροδίτη Φουτρή (Κοινωνιολόγος, Δραματοθεραπεύτρια)
Η Αφροδίτη Φουτρή σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δραματοθεραπεία στον Αιώνα. Έχει κάνει σπουδές Θεάτρου δείχνοντας ιδαίτερο ενδιαφέρον για το παιδικοό θέατρο και το παραμύθι. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την ψυχική υγεία, τη θεραπεία μέσω τέχνης και το θέατρο. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες μέσω ανακοινώσεων και βιωματικών εργαστηρίων. Από το Δεκέμβριο του 2007 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως Κοινωνιολόγος. Έχει συνεργαστεί με διάφορες Κοινωνικές Οργανώσεις προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε άτομα και ομάδες που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. Ως Δραματοθεραπεύτρια συνεργάζεται με το Κέντρο Αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης-ΡΟΕΣ, διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια Δραματοθεραπείας και ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Έχει εργαστεί ως εκαπιδεύτρια καθηγητών στα πλαίσια της ανάπτυξης της δημιουργικής Διδασκαλίας και ως σύμβουλος απασχόλησης σε ειδικές ομάδες γυναικών και μεταναστών. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τις τελετουργίες του τόπου μας στο θέμα της απώλειας και του πένθους και την επίδραση τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο και εξακολουθεί να συλλέγει υλικό. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος του ΕΚΕΠΙΣ και μέλος της ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι έφηβοι πολύ συχνά, υποφέρουν από φοβίες, άγχος και ανησυχίες όπως και οι ενήλικες και όσον αφορά το συναισθηματικό τους κόσμο, βιώνουν μεγάλη ένταση και αστάθεια της ψυχικής διάθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο άγχος με τάσεις απομόνωσης. Οι έφηβοι δεν είναι ούτε παιδιά ούτε ενήλικες. Η αναζήτηση της ταυτότητας τους συνήθως γίνεται με τρόπο θορυβώδη και προκλητικό. Αυτό δημιουργεί αρκετές φορές προβλήματα στον ίδιο τον έφηβο αλλά και στην οικογένεια του που πολλές φορές οδηγεί σε αναπόφευκτες συγκρούσεις μεταξύ τους.

Μερικές φορές ενδείκνυται οι έφηβοι να συμμετέχουν σε ομαδικές συνεδρίες έτσι ώστε να μπορούν να συζητούν με τους συνομιλήκους τους όλα όσα τους προβληματίζουν νιώθοντας ταυτόχρονα μέλος μιας ομάδας με την οποία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Μέσα σε μια ομάδα Δραματοθεραπείας μέσα από την επεξεργασία μύθων, παιχνίδια ρόλων, συγγραφή ιστορίων και άλλες τεχνικές δανεισμένες από τις τέχνες οι έφηβοι θα επιχειρήσουν να επεξεργαστούν όλες αυτές τις αλλαγές ή τις συγκρούσεις που καλλούνται να αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο και με τη συντροφιά των συνομιλίκων τους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μέσα σε έναν ασφαλή χώρο και με την παρουσία ενός ενήλικα ικανού να εμπεριέξει τα άγχη τους και να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

Λίγα λόγια για τη Δραματοθεραπεία:
Τα άτομα που εργάζονται με τη Δραματοθεραπεία, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η χρήση του συμβολισμού και της μεταφοράς σε μια Δραματοθεραπευτική συνεδρία βοηθά το άτομο να επαναδιαπραγματευτεί και να αντιμετωπίσει καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Η Δραματοθεραπεία αποσκοπεί στη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και του συμβολικού κόσμου δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο να ανακαλύψει πρακτικές που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή που επιθυμεί.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η ομάδα θα ξεκινήσει στις 14/10/2017 και ώρα 17:00-20:00.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.