Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Σκοπός

Αυτός είναι και ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος EM.TR.A.S.E. Να εφοδιάσει δηλαδή κάθε μέλος της υγειονομικής ομάδας με τις απαραίτητες γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικο έργο όπως είναι η Διαλογή των τραυματιών ενός μαζικού ατυχήματος σε χώρους άθλησης και όχι μόνο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη του αθλητισμού τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών να κατακλύζουν καθημερινά τους χώρους άθλησης είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές. Δυστυχώς μεγάλης κλίμακας ατυχήματα έχουν συμβεί σε τέτοιους χώρους με αποτελέσματα πολλές φορές τραγικά. Ατυχήματα όπως μια κατάρρευση κερκίδας, θεατές που ποδοπατήθηκαν λόγω συνωστισμού ή μία πυρκαγιά συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε χώρους άθλησης οδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις σε μαζικές απώλειες υγείας αλλά και ζωής. Κάθε μέλος λοιπόν της υγειονομικής ομάδας που καλύπτει ένα αθλητικό γεγονός με μεγάλο αριθμό αθλητών ή και θεατών, θα πρέπει πάντοτε να έχει στο νου του ότι υπάρχει η πιθανότητα πρόκλησης ενός τέτοιου ατυχήματος. Στη περίπτωση αυτή όπου η ανάγκη για επείγουσα φροντίδα ξεπερνά τους διαθέσιμους πόρους, ΕΣΥ ίσως είσαι το άτομο που θα χρειαστεί να κάνει τη Διαλογή (Triage) των τραυματιών και να φροντίσει για την ασφαλή μεταφορά τους στο νοσο κομείο. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν μία τόσο επείγουσα κατάσταση απαιτείται σχεδιασμός, εξοπλισμός αλλά και ειδική εκπαίδευση.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζονται:

• Γενικά για τα Μαζικά Ατυχήματα σε χώρους άθλησης
• Διαλογή (triage)
• Διαφοροποίηση Διαλογής Παιδιών έναντι Ενηλίκων Jump START TRIAGE
• Διαλογή σε Ειδικές Καταστάσεις
• Επίθεση με Ραδιοβιοχημικά Όπλα σε Χώρους Άθλησης (η στρατιωτική προσέγγιση)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από το E.C.O.S.E.P (Ευρωπαϊκό Κολέγιο Αθλητιάτρων) και μοριοδοτείται με 6 μόρια (credits) συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV AUSTRIA ACADEMY και E.C.O.S.E.P.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.