Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διερευνώντας τις ερωτικές μας σχέσεις μέσα από το Art Therapy - Δίνοντας μορφή στον Έρωτα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Yοga studio health
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Βασιλική Μπάλα είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας συνθετικής προσέγγισης, έχοντας ως βάση την θεραπεία Gestalt. Εκπαιδεύτηκε στην Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης από τον Morgan Goodlander - Gestalt Institute of San Francisco. Η θεραπεία μέσω τέχνης αποτελεί την μεγάλη της αγάπη την οποία εξέλιξε μέσα από την εμπειρία της. Έχει εκπαιδευτεί στην θεραπεία Τραύματος και Προσκόλλησης. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια όπως: "Η Ψυχοθεραπευτική εργασία Γεστάλτ με τα όνειρα", "Γεσταλτ και Σεξουαλικότητα", "Moralities of everyday life" κλπ. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στην Ρόδο με επιτυχία ψυχοθεραπευτικά σεμινάρια. Εργάζεται στην Ρόδος ως ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές συνεδρίες αλλά και ως συντονίστρια σε θεραπευτικές ομάδες. Είναι μέλος του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό γίνεται στη Ρόδο και για πρώτη φορά στην Αθήνα, και θα σας δωθεί η ευκαιρία, να δουλέψετε με την προσέγγιση της Gestalt και του Αrt Therapy, τις ερωτικές σας σχέσεις.

Αλήθεια, πως είναι ο δικός μου ο έρωτας; Είναι τυφλός, βλέπει, ακούει, τι ρούχα φοράει; Έχει καρδιά ή μόνο μυαλό; Έχει καμία σχέση ο τρόπος που σκέφτομαι το συναίσθημα του έρωτα με το πώς νιώθω τον έρωτα;

Πώς ξέρω αν απλά μου αρέσει ο/η άλλος/η ή είμαι ερωτευμένος/η. Μήπως είμαι ερωτευμένη/ος με τον έρωτα; Πώς γίνεται να ερωτευομαι πάντα τα "λάθος" άτομα; Τι ρόλο παίζουν οι προσδοκίες μου σε αυτό;

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο, μέσα από την Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης και την ζωγραφική, θα εξερευνήσουμε και θα αποκαταστήσουμε την σχέση με τον έρωτα, μέσα από την επαφή με ίδιο μας τον εαυτό αλλά και την επαφή με τους άλλους.

Η Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης βασίζεται στην Θεραπεία μέσω Τέχνης και στην θεραπεία Gestalt.

Επιτυγχάνει την ενεργοποίηση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και την απελευθέρωση των συναισθημάτων.

Δίνοντας φωνή στο ζωγραφισμένο συναίσθημα σε απλή μορφή ζωγραφικής (σχήμα και χρώμα), παρατηρώντας το συναίσθημα μέσα στο σώμα, το άτομο έρχεται σε επαφή με το βίωμα του, επιτυγχάνοντας την αύξηση της επίγνωσης.

Ως δεύτερο στάδιο, η συν-δημιουργία (σε δυάδες ή ομάδα) ενός κοινού έργου, συμπεριλαμβάνοντας την επίγνωση στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση, συμβάλει στην αποτελεσματική διαπροσωπική επαφή. Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο, μέσω της ζωγραφικής θα εξερευνήσουμε και θα αποκαταστήσουμε την σχέση με τον έρωτα μέσα από την επαφή με ίδιο μας τον εαυτό αλλά και την επαφή με τους άλλους.

Ελάτε με άνετα ρούχα και χοντρές κάλτσες, στο χώρο βγάζουμε τα παπούτσια.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Εισφορά 35€ μέχρι 25 - 1 - 2017, μετά 40 €
  • Στην εισφορά περιλαμβάνονται και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.