Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ… ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΧΟΡΟ: ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ (Εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου)

Περιγραφή σεμιναρίου

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε να εισάγουμε τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας στην ελληνική μυθολογία μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες μουσικές δραστηριότητες. Με όχημα τους ήχους, το τραγούδι, τη δημιουργική κίνηση, το χορό και το θεατρικό παιχνίδι θα κάνουμε ένα ταξίδι στα μαγικά μονοπάτια της ελληνικής μυθολογίας, θα γνωρίσουμε θεούς και ήρωες και θα ζήσουμε μαζί τους μοναδικές περιπέτειες. Τα κατορθώματα, τα πάθη, οι έριδες και τα καμώματα των ηρώων θα αποτελέσουν αφορμή για κινητικούς και μουσικούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς και θα μας εμπνεύσουν να δημιουργήσουμε τις δικές μας ατομικές και ομαδικές μουσικές συνθέσεις. Θα προταθούν επίσης τρόποι με τους οποίους οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, καθώς και οι ιδέες που θα προκύψουν από τη συνεργασία των ομάδων κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μπορούν να αξιοποιηθούν ως «πρώτη ύλη» για τη δημιουργία των δικών μας πρωτότυπων μουσικοθεατρικών δρώμενων ή παραστάσεων με θέματα που αντλούνται από το πλούσιο υλικό της ελληνικής μυθολογίας.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ειδικές τιμές για φοιτητές.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.