Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΑΛΦΑ studies ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Πηνελόπη Πατρίκα: Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής - MSc Συμβουλευτικής - Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να κατανοήσουν τον περίπλοκο κόσμο των ειδικών παιδιών και να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να συμβάλλουν στην κοινωνικό-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών αυτών.
Επίσης απευθύνεται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας για τη διοχέτευση εξειδικευμένων επαγγελματιών σε θέματα ειδικής αγωγής.

Σκοπός

Η ειδική αγωγή δεν είναι ένα μικρό κεφάλαιο της σύγχρονης εκπαίδευσης αλλά μια αγωγή παράλληλη που έχει τους δικούς της κανόνες, στόχους και μέσα για να τους υλοποιεί. Οι μεθοδολογίες και προσεγγίσεις της μπορούν να εφαρμοστούν μέσα και έξω από την «κανονική τάξη».

Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει ο παιδαγωγός το ειδικό παιδί; Πως θα ξεφύγει από την παγίδα να του κολλήσει μια από τις συνηθισμένες ετικέτες: «δύσκολο παιδί», «επιθετικό», «καθυστερημένο», «κλειστό παιδί», «παράξενο» κ.α. και να οχυρωθεί πίσω από την αναρμοδιότητά του, αφήνοντάς το «στην ησυχία του». Οι ενοχές του φυσικά δεν τον εγκαταλείπουν και η συνείδηση της ευθύνης του - όσο κι αν η ευθύνη αυτή δεν προκύπτει από το πλαίσιο των καθηκόντων του - έρχεται καθημερινά σε σύγκρουση με την αδυναμία του να ενεργήσει αποτελεσματικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Η ειδική αγωγή και το πρόβλημα του ειδικού παιδιού βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος σε επίπεδο τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης. Αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού τόσο μέσα στο χώρο του σχολείου όσο και μέσα στα πλαίσια της οικογένειας.

Θεματικές Ενότητες:

  • Μαθησιακές Δυσκολίες
  • Νοητική Καθυστέρηση
  • Διαταραχές Λόγου
  • Αισθητηριακές Αναπηρίες: Τύφλωση, Κώφωση, Τυφλοκώφωση
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητα 
  • Σωματικές Αναπηρίες και Κινητικά προβλήματα 
  • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
  • Συναισθηματικές διαταραχές και Προβλήματα Συμπεριφοράς

Πληροφορίες συμμετοχής

Ώρες: 9:00-13:00

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.