Σκοπός
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την παρασκευή όλων των ειδών καφέ και αφεψημάτων, ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργαστούν ως επαγγελματίες Baristi & Bariste! Θα έχουν τις γνώσεις να επιλέξουν ανάμεσα σε ποικιλίες ωμού καφέ, να αξιολογούν και να επιλέγουν εξοπλισμό, και θα ξέρουν τα πάντα για τους κανόνες παρασκευής, για τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές για τη γεύση, για την εξυπηρέτηση του πελάτη και τους κανόνες υγιεινής στον χώρο εργασίας τους.
Περιγραφή σεμιναρίου
Θεματικές Ενότητες: • ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ • ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΕΙΔΗ ΚΑΦΕ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΦΕ • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΣΚΕΥΗ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ • TEXNIKEΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΤΣΑΓΙΟΥ • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΥ, ΦΙΛΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟY ΚΑΦΕ • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΦΕ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ (ESPRESSO) KAI ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ • ΣΥΝΤΑΓΕΣ • LATTE ART • ΑΦΡΟΓΑΛΑ • ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ (COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ) • ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ • Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
Κόστος Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος