Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός με εστίαση στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, ως εργαζόμενοι σε κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς παροχής ανάλογων υπηρεσιών, σε Μ.Κ.Ο., σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ως ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τι μου παρέχει το πρόγραμμα:
• Μοριοδότηση στις Προκηρύξεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τους Συμβούλους Σταδιοδρομίας και τους Ψυχολόγους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
• Μοριοδότηση στις Προκηρύξεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ), σε ειδικότητες με συναφές αντικείμενο.
• Απαραίτητες γνώσεις για στελέχη (υπάρχοντα ή εν δυνάμει) Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΣΥΥ), που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε φορείς συμβουλευτικής, όπως και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να απασχοληθεί στον τομέα της Συμβουλευτικής, γενικότερα.
• Απαραίτητες γνώσεις στους επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει η ένταξή τους στο Υπομητρώο Στελεχών Βασικών Σ.Υ.Υ., στο Υπομητρώο Στελεχών Συμπληρωματικών Σ.Υ.Υ. και στο Υπομητρώο Εκπαιδευτών Στελεχών ή και σε άλλα μητρώα συμβούλων.
• Απαραίτητες γνώσεις για επαγγελματίες Ψυχολόγους που επιθυμούν να ασχοληθούν με συμβουλευτική σταδιοδρομίας η/και ζητήματα απασχόλησης.
• Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια και Μεθοδολογία του Προγράμματος:
Συνολική Διάρκεια: 200 ώρες (Δια ζώσης συναντήσεις, σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και μελέτη/εκπόνηση εργασιών-project)
Μεθοδολογία: Συμμετοχικές διδακτικές τεχνικές (ασκήσεις εμπέδωσης και ομαδικές εργασίες, βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβουλευτικής)

Παρέχονται:
1.Σημειώσεις των διδασκόντων. 2. Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου διάρκειας 200 ωρών, με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης
3. Παρέχεται έκπτωση στα δίδακτρα σε περίπτωση ομαδικών εγγραφών

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.