Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δωρεάν Μαθήματα ECDL: 6 Ενότητες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕΜΕ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευθούν στο χειρισμό Η/Υ, με σκοπό την απόκτηση της πιστοποίησης ECDL, βασικού επιπέδου (6 ενότητες).

Σκοπός

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία των σπουδαστών μας για τις 6 ενότητες του ECDL, η οποία πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ, στα πλαίσια ενός ευέλικτου προγράμματος διδασκαλίας, το οποίο υλοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές. Παράλληλα, οι σπουδαστές μας μπορούν να εξασκηθούν απεριόριστα, χωρίς επιπλέον κόστος, με τη χρήση των ειδικών MOCK TESTS, μέχρι να προετοιμαστούν πλήρως. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο χώρο μας (επίσημο εξεταστικό κέντρο ECDL).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει τις εξής 6 ενότητες:

• Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων (Managing Files)
Διδάσκεται η χρήση των βασικών λειτουργιών ενός προσωπικού υπολογιστή και του λειτουργικού του συστήματος (Windows). Μεταξύ άλλων εργασιών, οι υποψήφιοι θα μάθουν να χειρίζονται αποτελεσματικά την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, καθώς και τις βασικές έννοιες διαχείρισης και οργάνωσης αρχείων και φακέλων.

• Επεξεργασία Κειμένου (Word Processing)
Διδάσκεται η χρήση της εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου (Word) με σκοπό την επίτευξη καθημερινών εργασιών, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση και η ολοκλήρωση εγγράφων μικρού μεγέθους, π.χ. επιστολών και καθημερινών εγγράφων.

• Υπολογιστικά Φύλλα (Spreadsheets)
Διδάσκεται η χρήση της εφαρμογής του Excel, με σκοπό την επίτευξη καθημερινών εργασιών. Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να κατανοούν και να ολοκληρώνουν εργασίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη μορφοποίηση, την τροποποίηση και τη χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου σε συνδυασμό με τη χρήση βασικών τύπων και συναρτήσεων.

• Υπηρεσίες Διαδικτύου (Web Browsing and Communication)
Οι υποψήφιοι μαθαίνουν να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες και τους όρους που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, και να έχουν επίγνωση των θεμάτων ασφάλειας. Επιπλέον, μαθαίνουν να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και να χρησιμοποιούν σχετικά λογισμικά για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων και την επισύναψη αρχείων σε μηνύματα.

• Παρουσιάσεις (Presentation)
Διδάσκεται η χρησιμοποίηση των εργαλείων παρουσιάσεων ενός υπολογιστή (PowerPoint). Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν εργασίες, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση, η τροποποίηση και η προετοιμασία παρουσιάσεων, χρησιμοποιώντας διαφορετικές διατάξεις διαφανειών.

• Χρήση Βάσεων Δεδομένων (Using Databases)
Διδάσκονται οι βασικές έννοιες των βάσεων δεδομένων και η χρήση μιας σχετικής εφαρμογής (Access). Οι σπουδαστές μαθαίνουν να δημιουργούν και να τροποποιούν πίνακες, ερωτήματα, τύπους και αναφορές και να ανακτούν το χειρισμό πληροφορίας από μια βάση δεδομένων με τη χρήση ερωτημάτων και εργαλείων ταξινόμησης.

* Το παραπάνω πρόγραμμα των 6 ενοτήτων, οδηγεί στην πιστοποίηση ECDL PROFILE 6.

Πληροφορίες συμμετοχής

• ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
• ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ:
- Κάρτα Δεξιοτήτων: 70 Ευρώ
- Εξέταστρα: 40 Ευρώ/Ενότητα
- Πιστοποίηση: 30 Ευρώ

• ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ
• ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.