Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΡΟΕΣ-Κέντρο Αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

-Απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά που επιθυμούν την επίλυση τυχόν συγκρούσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους
-Σε όσους επιθυμούν να βιώσουν ένα αυτογνωστικό ταξίδι και να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους μέσα από τη δημιουργικότητα
-Σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και επιζητούν την αποκατάσταση της ψυχικής τους υγείας
-Σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε θέσεις που απαιτούν την κατάθεση υψηλής ενέργειας, τη διαχείριση άγχους και την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
- Σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων
- Σε ζευγάρια που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των σχέσεων τους
-Σε άτομα που δυσκολεύονται στην έκφραση και στην επικοινωνία

Περιγραφή σεμιναρίου

Νέα ομάδα Δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης ξεκινάει το Νοέμβρη στο Κέντρο Εκπαίδευσης και θεραπείας μέσω τεχνών ΕΠΙΝΕΙΟ.

Τα μέλη μιας ομάδας Δραματοθεραπείας έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, επιτυγχάνοντας έτσι την επεξεργασία και τη θεραπεία ζητημάτων που έιναι έτοιμα να μοιραστουν. Οι δράσεις που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρία αναδύονται μέσα από τις ανάγκες των συμετεχόντων και αποτελούν αυτοσχεδιαστικές πράξεις και κατάλληλα προσαρμοσμένες για κάθε μέλος της ομάδας. Εργαλεία σε αυτό το ταξίδι αποτελούν τόσο ο λόγος όσο και η κίνηση ώστε να επεξεργάζονται και τα θέματα που είναι δύσκολο να κατατεθούν αποκλειστικά μέσω του λόγου. Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία τους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Λίγα λόγια για τη Δραματοθεραπεία:
Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας κατα την οποία η χρήση τεχνικών του θεάτρου αλλά και άλλων τεχνών όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, η κίνηση, ο χορός στοχεύουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, τη θεραπεία και την αλλαγή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ορισμένες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις συνεδρίες Δραματοθεραπείας είναι:
-Κίνηση
-Παίξιμο ρόλων
-Αναπαράσταση μύθων
-Κατασκευή μασκών
-Εργασία με ποιήματα, κείμενα, θεατρικά έργα
-Εικαστικά
-Αφήγηση
-Χρήση μουσικών οργάνων
-Τραγούδι

Τα άτομα που εργάζονται με τη Δραματοθεραπεία, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους, έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους και και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η χρήση του συμβολισμού και της μεταφοράς σε μια Δραματοθεραπευτική συνεδρία βοηθά το άτομο να επαναδιαπραγματευτεί και να αντιμετωπίσει καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Η Δραματοθεραπεία αποσκοπεί στη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και του συμβολικού κόσμου δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο να ανακαλύψει πρακτικές που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή που επιθυμεί.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.