Βρείτε Σεμινάρια
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης που επιθυμούν να λάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα Bartender από έναν έγκριτο εκπαιδευτικό οργανισμό.
Σπουδαστές των ειδικοτήτων Τουρισμού-Επισιτισμού (Αρχιμάγειρες, Ζαχαροπλάστες, Ξενοδοχειακά κ.ά) που επιθυμούν να προσθέσουν μια πιστοποίηση με υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Σκοπός

Το σεμινάριο Bartending ως στόχο έχει την επιμόρφωση και την επαγγελματική εξέλιξη των νέων ανθρώπων που επιλέγουν το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του bartender: δημιουργία κλασσικών και πιο μοντέρνων cocktails, σερβίρισμα και παρουσίαση, επικοινωνία με τον πελάτη είναι μερικά από τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου το οποίο έχει τόσο θεωρητικό όσο και -κυρίως- πρακτικό προσανατολισμό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πίσω από τη μπάρα κάθεται o bartender ή η barmaid: είναι οι άνθρωποι που θέλεις να φτιάξουν σωστά το αγαπημένο σου ποτό, να σου προτείνουν ένα καινούργιο cocktail και να σε εξυπηρετήσουν τόσο καλά που να γίνεις θαμώνας.

Εάν θέλεις να μάθεις τα μυστικά του καλού bartending παρακολούθησε το εξειδικευμένο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΟΜΗΡΟΥ από γνωστούς bartenders που εργάζονται σε μεγάλα μπαρ και ξενοδοχεία.

Στον χώρο της εστίασης, ο Σεφ μαγειρεύει πεντανόστιμα πιάτα, ελέγχει τη σωστή εκτέλεση των συνταγών του και γίνεται ο μαέστρος μιας θορυβώδους κουζίνας ενός μεγάλου εστιατορίου που πρέπει να λειτουργήσει αρμονικά ως ορχήστρα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως ούτε με τους πελάτες έρχεται σε επαφή, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, ούτε είναι αυτός που τους "πουλάει" τα πιάτα του.

Αντιθέτως, ο Σομελιέ επικοινωνεί με τον κόσμο, προτείνει κρασιά και διδάσκει το πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε καλύτερα. Όμως δεν είναι αυτός που δημιουργεί το προϊόν του.

Μόνο ο Μπαρτέντερ συνδυάζει τη γνώση με τη δημιουργία και τις κοινωνικές δεξιότητες: δημιουργεί κοκτέιλ αναμειγνύοντας διαφορετικά αλκοολούχα ποτά και αποστάγματα, προτείνει επιλογές και συχνά γίνεται σχεδόν θεατρικός στην προσπάθειά του να αναδείξει τις δημιουργίες του. Μπροστά σε μια επιτυχημένη μπάρα βρίσκονται άνθρωποι που περνάνε καλά χάρη σε αυτόν που δουλεύει από πίσω.

Γνωστικά αντικείμενα σεμιναρίου

•Ιστορία Του Κοκτέηλ
•Γνωριμία με το Αλκοόλ
•Κλασσικά Κοκτέηλ
•Τρόποι Παρασκευής
•Τρόποι Επιτάχυνσης Διαδικασίας Παρασκευής
•Τρόποι Πώλησης και Διασκέδασης του Πελάτη

•Χειροποίητη Παρασκευή Υλών
•Μοντέρνα Κοκτέηλ

•Αποστάγματα
•Γευσιγνωσία Αποσταγμάτων
•Αναλυτική Προσέγγιση Αποσταγμάτων

Πληροφορίες συμμετοχής

 Διάρκεια: 30 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.