Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Θεωρίας & Βιωματικής Διεργασίας Gestalt

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δημήτρης Τζαχάνης
Ο Δημήτρης Τζαχάνης έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και ανήκει στην εκπαιδευτική και οργανωτική ομάδα του ινστιτούτου στην Αθήνα. Είναι επίσης τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington. Εμπνέεται ιδιαίτερα από την Υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων. Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, σχεδιάζει και συντονίζει θεραπευτικά σεμινάρια, όπως επίσης θεραπευτική ομάδα στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης» του οργανισμού ΕΔΡΑ και ομάδα σωματικής ψυχοθεραπείας στην εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Gestalt Institute of San Francisco, σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή, διοργανώνει στα πλαίσια του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της θεραπείας Gestalt: Ομάδα Θεωρίας & Βιωματικής Διεργασίας Gestalt .

Το αληθινό ταξίδι ανακάλυψης δεν είναι να αναζητήσεις καινούρια τοπία,
αλλά να έχεις καινούρια μάτια, να δεις το σύμπαν μέσα από τα μάτια ενός άλλου, εκατό άλλων…

-Προυστ

Στην ψυχοθεραπεία Gestalt το βίωμα προηγείται της γνώσης. Στην ομάδα αυτή λοιπόν θα βιώσουμε τη θεωρία της Gestalt μέσω ασκήσεων, πειραματισμών και άλλων διαδραστικών διαδικασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον χώρο να εξερευνήσουν προσωπικά τους θέματα στο «εδώ και τώρα», να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τα συναισθήματα, να αλληλεπιδράσουν με τους άλλους συμμετέχοντες και να εξοικειωθούν με την ομαδική θεραπεία Gestalt. Η ομάδα στοχεύει να εξερευνήσει την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις βασικές αρχές της θεραπείας Gestalt. Πιο συγκεκριμένα κάποια θέματα που θα εξεταστούν είναι τα εξής: η εξέλιξη της ψυχοθεραπείας Gestalt, οι πρωτεργάτες τις και οι επιρροές που δέχτηκε, οι τρεις ζώνες επίγνωσης, οι λειτουργίες του ορίου επαφής, η άδεια καρέκλα κ.α.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνία: Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017, Τρίτη 19.00 – 22.00
Η ομάδα θεωρίας & διεργασίας συναντιέται κάθε 2 εβδομάδες και η διάρκειά της είναι 3 ώρες.

Κόστος: 60€/μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.