Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Θωρακίζω τον εαυτό μου σε περιόδους κρίσης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Καρακασίδου Ειρήνη, MSc, PhDc, Ψυχολόγος

Σκοπός

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου αποτελεί η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας με σκοπό την θωράκιση του εαυτού. Η βελτίωση της ανθεκτικότητας βοηθάει στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε περιόδους κρίσης, είτε εσωτερικής-προσωπικής είτε εξωτερικής, το άτομο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που το προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Η ικανότητα αποτελεσματικής προσαρμογής του ατόμου, στις κακοτυχίες και τα στρεσσογόνα γεγονότα της ζωής ονομάζεται ψυχική ανθεκτικότητα.
Η ψυχική ανθεκτικότητα μας βοηθάει σημαντικά να ανακάμψουμε από μια δυσκολία. Αν δεν έχουμε ενισχυμένη ψυχική ανθεκτικότητα, είναι πιθανό να σκεφτόμαστε συνέχεια τα προβλήματα, να αισθανόμαστε θύματα των καταστάσεων, να νιώθουμε αβοήθητοι ή να στρεφόμαστε σε ανθυγιεινές συμπεριφορές όπως η κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση.

Η ανθεκτικότητα δεν αποτελεί μια μαγική λύση η οποία θα εξαφανίσει τα προβλήματα, αλλά μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις, να μην ακυρώνουμε τη χαρά της ζωής και να διαχειριστούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο το στρες και το άγχος. Ωστόσο, η ψυχική ανθεκτικότητα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αλλά αποτελεί επίκτητη ικανότητα. Μπορεί να ενισχυθεί, αν αναπτύξουμε μια σειρά από δεξιότητες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελη τμηματα
Παρεχονται: βεβαιωση παρακολουθησης σεμιναριου και υλικο σημειωσεων.
Κοστος σεμιναριου: 40 ευρω. Ειδικη τιμη για φοιτητες και ανεργους 30 ευρω

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.