Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΠΛΑΤΗ ΜΑΡΙΑ: Ψυχολόγος - Παιδαγωγός

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ψυχοσυναισθηματική ωρίμανση του παιδιού χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε καινούριες καταστάσεις, που πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολες, απαιτητικές, στρεσογόνες, με συμπεριφορές που ταιριάζουν στην ηλικία του.
Ανάμεσα στα σημαντικά γεγονότα στα οποία το παιδί καλείται να έρθει αντιμέτωπο με το άγχος του είναι και η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον και στη μαθησιακή διαδικασία. Σε αυτές τις καινούριες συνθήκες που το άγχος είναι έντονο το παιδί με συναισθηματικές δυσκολίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το στρες που εκλύεται, καταφεύγει σε μηχανισμούς αντίδρασης και συμπεριφοράς που δεν ταιριάζουν με τη χρονολογική του ηλικία. Στην περίπτωση αυτή δυσχεραίνεται και η μαθησιακή διαδικασία.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Πώς οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον επηρεάζουν τη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού, Πώς εκδηλώνονται οι συναισθηματικές δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον και πόσο επηρεάζουν τη μαθησιακή διαδικασία, Πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε ψυχικά το παιδί που πάσχει κι υποφέρει συναισθηματικά, σαν γονείς - παιδαγωγοί, Πότε μια συμπεριφορά αποτελεί το σήμα του κινδύνου για μια παραπομπή στον ειδικό, Ευαισθητοποίηση γονέων - παιδαγωγών.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.