Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ- Επίκουρος, οι αρχές μία ευτυχισμένης ζωής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
LIFE CLINIC GROUP - Personal & Business Evolution
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δρ. Νατάσα Μαλλέρου, Νομικός, Μελετήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένας τρόπος για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας είναι να φροντίζουμε το πνεύμα μας αναζητώντας γνώση και έμπνευση. Οι «Ημέρες Φιλοσοφίας» σχεδιάστηκαν για να μας μυήσουν στη μαγεία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας μέσα από τη ζωντανή αφήγηση της ζωής και την περιεκτική περιγραφή των ιδεών ορισμένων από τους σπουδαιότερους ανθρώπους – σταθμούς στην ιστορία της φιλοσοφίας. Οι «Ημέρες Φιλοσοφίας» είναι ένα ταξίδι έμπνευσης και αυτογνωσίας με οδηγούς τα λαμπρότερα μυαλά μέσα στο χρόνο.

Ελάτε να ανακαλύψουμε τα συστατικά της ευτυχισμένης ζωής μέσα από την επικούρεια διδασκαλία. Ο Επίκουρος διαιρεί τη φιλοσοφία, την οποία θεωρεί «φάρμακο της ψυχής», σε τρεις τομείς, τη φυσική, τη λογική και την ηθική.

Υπέρτατο αγαθό κατά τον Επίκουρο είναι η ευχαρίστηση στη ζωή, για την απόλαυση της οποίας πρέπει να επιστρατεύονται όλες οι προσπάθειες του ανθρώπου. Η επικούρεια ευχαρίστηση (ηδονή) αφορούσε όλες τις ψυχικές απολαύσεις, την καλλιέργεια του πνεύματος και την άσκηση της αρετής, χωρίς έπαρση και αυτοπροβολή.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής
- Κόστος συμμετοχής: 45€ / Προαγορά μέχρι 17 Ιουνίου: 35€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.