Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ο Αυθεντικός Εαυτός ως Θεραπευτικό Εργαλείο: Εισαγωγική Παρουσίαση Ψυχοθεραπείας Gestalt

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Morgan Goodlander, MA
Ο Morgan Goodlander άρχισε την εκπαίδευση του στη Θεραπεία Gestalt το 1978 στο Ινστιτούτο Gestalt της Νέας Ορλεάνης. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στο Σάντα Κρουζ, Καλιφόρνια, όπου και ίδρυσε το Ινστιτούτο Gestalt του Σάντα Κρουζ. Το 1998 έγινε διευθυντής του Ινστιτούτου Gestalt του San Francisco καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου Esalen, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον Gonzague Masquelier από το Παρίσι, τον John Soper από το Ινστιτούτο Esalen και τον Masa Momotake από την Ιαπωνία. Επιπρόσθετα, ο Morgan έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε Υφιστάμενους Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερο από 6 χρόνια. Ο Morgan διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε 15 χώρες, και τελευταία το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Σε ποιους απευθύνεται

• Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)
• Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Gestalt Institute of San Francisco σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή διοργανώνει στα πλαίσια του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της θεραπείας Gestalt Εισαγωγική Παρουσίαση Ψυχοθεραπείας Gestalt "Ο Αυθεντικός Εαυτός ως Θεραπευτικό Εργαλείο".

«Όταν κάποιος περάσει το στρώμα της έκρηξης, τότε βγαίνει στην επιφάνεια ο αυθεντικός άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος… ο οποίος είναι ικανός να βιώνει και να εκφράζει τα συναισθήματά του»
Fritz Perls

Σε αυτή την εισαγωγική παρουσίαση θα εξερευνήσουμε τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει -σύμφωνα με την ψυχοθεραπεία Gestalt- αυτό που ονομάζουμε «αυθεντικότητα» στην καθημερινή μας ζωή, όπως και επαγγελματικά στις ψυχοθεραπευτικές μας συνεδρίες. Κάποιοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν βιωματικά με τον αυθεντικό τους εαυτό υπό τη συνοδεία του Morgan Goodlander στο «εδώ και τώρα», προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για το 3ήμερο βιωματικό & εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα ακολουθήσει.

Δείτε αναλυτικά την περιγραφή του 3ήμερου σεμιναρίου: 

Πληροφορίες συμμετοχής

Είσοδος Ελεύθερη
Η παρουσίαση γίνεται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Παρακαλούμε ειδοποιήστε μας για τη συμμετοχή σας 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.