Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Gestalt & Σώμα: Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ο Δημήτρης Τζαχάνης έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA)με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και ανήκει στην εκπαιδευτική και οργανωτική ομάδα του ινστιτούτου στην Αθήνα. Είναι επίσης τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington. Εμπνέεται ιδιαίτερα από την Υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων. Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, σχεδιάζει και συντονίζει θεραπευτικά σεμινάρια, όπως επίσης θεραπευτική ομάδα στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης» του οργανισμού ΕΔΡΑ και ομάδα σωματικής ψυχοθεραπείας στην εθελοντική οργάνωση Δρόμοι Ζωής.

Σκοπός

 Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:
• Γειωθούν και να απελευθερώσουν σωματικές εντάσεις και μπλοκαρίσματα
• Επανακτήσουν χαμένη ενέργεια και να επαναφέρουν τη φυσική τους ροή και ζωντάνια
• Ενεργοποιήσουν τη δύναμή τους σε μυϊκό επίπεδο και να τη βάλουν σε δράση στο "εδώ και τώρα"
• Βελτιώσουν την ικανότητα οριοθέτησής τους και να αναπτύξουν τη διεκδικητικότητά τους
• Αντιληφθούν και να βιώσουν με έναν καινούργιο τρόπο τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Gestalt Institute of San Francisco σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή, διοργανώνει στα πλαίσια του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της θεραπείας Gestalt, Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα:

Gestalt & Σώμα: Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας

Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός. ἐὰνοὖν ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου φωτεινὸν ἔσται
-Κατά Ματθαίου Ϛ´ 22

Η άμεση σχέση και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ψυχή/ψυχισμό και σώμα έχει γίνει πλέον κοινός τόπος. Είναι άλλωστε φανερό αρκεί να παρατηρήσουμε τη σωματική μας στάση και έκφραση όταν είμαστε λυπημένοι ή προβληματισμένοι σε αντιπαράθεση με στιγμές ενθουσιασμού ή χαλάρωσης.

Αλλά αυτή η σχέση είναι ακόμα βαθύτερη∙το σώμα περιέχει όλη μας την ιστορία: στοιχειώνεται από απωθημένες αναμνήσεις∙πονά από αγιάτρευτες πληγές∙ θωρακίζεται ενάντια σε καταπιεσμένα συναισθήματα που μένουν αχώνευτα στην κοιλιά ή εγκλωβισμένα σε άλλα όργανά μας... ανολοκλήρωτες υποθέσεις του παρελθόντος παρεισφρέουν στις εκφράσεις μας∙ ενδοβεβλημένες πεποιθήσεις παραχαράσσουν τις αισθήσεις μας και τον τρόπο που «βλέπουμε» τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο∙ άγραφοι κανόνες χαραγμένοι στο μυϊκό μας σύστημα περιχαρακώνουν το πόσο, πότε και πώς πρέπει να εκφραζόμαστε και -εν τέλει- να υπάρχουμε…

Η ψυχοθεραπεία Gestalt,σαφώς επηρεασμένη από το θέατρο και τη σωματική ψυχοθεραπεία της Elsa Gindler και του Wilhelm Reich, δίνει έμφαση στο σώμα, στην κίνηση και στην πλήρη και αυθεντική επαφή ανάμεσα στον εαυτό και στο περιβάλλον.Μας προσκαλεί να έρθουμε στην πραγματικότητα του εδώ και τώρα με ξύπνιο νου, ζωντανό σώμα και ελεύθερο συναίσθημα∙ έτσι μπορούμε να αντικρίσουμε τον κόσμο με φρέσκα μάτια και να γίνουμε ευάλωτοι -όταν θελήσουμε- να αγγίξουμε και να αγγιχτούμε…

Σε αυτό το σεμινάριο μάς δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουμε στο σώμα∙ να επιτρέψουμε να παίξουμε, να κινηθούμε, να αισθανθούμε, να αφήσουμε χώρο και να πειραματιστούμε με καινούργιους τρόπους, ανακαλύπτοντας την αυθεντική μας έκφραση. Όλα αυτά μέσα από βιωματικές διαδικασίες, τη χρήση παραδοσιακών τελετουργιών, μουσικής, ασκήσεων και οργανωμένων εμπειριών από τη σωματική και υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία, το θέατρο και φυσικά τη θεραπεία Gestalt.

Ελάτε όπως είστε, μονάχα φορέστε άνετα ρούχα

Πληροφορίες συμμετοχής

 Κόστος: 55€
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.