Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στη Δικαστική Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Περί Ψυχής - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο από τη Διεθνή Ένωση Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Κωστάντη Λαμπάκη, Δικαστική Ψυχολόγος Ph.D.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Δικαστική Ψυχοθεραπεία αφορά την εφαρμογή δύο ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με στόχο την παρέμβαση και την αντιμετώπιση ψυχικών ζητημάτων ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές και ατόμων που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών. Οι βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που ακολουθούνται είναι η συστημική και η γνωσιακή συμπεριφορική. Η επιλογή αυτών των προσεγγίσεων προέρχεται αποκλειστικά από βιβλιογραφικές ενδείξεις που καταδυκνείουν την αποτελεσματικότητα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η συστημική αποτελεί τη θεραπευτική παρέμβαση που συνδράμει στη ψυχική βελτίωση των ατόμων που έχουν θυματοποιηθεί, και αντιστοίχως η γνωσιακή συμπεριφορική ενδείκνυται για τη βελτίωση των δραστών ή ατόμων που εμφανίζουν περιθωριακές ή αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι βασικές αρχές της δικαστικής ψυχολογίας και πως αυτές εφαρμόζονται μέσω των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσων.

Ενότητες:
- Τι είναι δικαστική ψυχολογία
- Τι είναι ψυχοθεραπεία και πως εφαρμόζεται σε δικαστικά πλαίσια
- Συστημική και γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση
- Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις σε ομάδες δραστών και ομάδες θυμάτων

Πληροφορίες συμμετοχής

 Το σεμινάριο διεξάγεται ΔΩΡΕΑΝ ως εισαγωγικό για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις αρχές της δικαστικής ψυχοθεραπείας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάση δήλωσης συμμετοχής.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.