Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες Και Πρακτικές εφαρμογές για την Επικοινωνία Μεταξύ Των Συντρόφων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Βίκυ Κολλάρου, Ψυχολόγος- Εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές και σε όποιον από το ευρύ κοινό ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Σκοπός

 Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι πρωτίστως η κατανόηση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών όσον αφορά στην ταξινόμηση, την αιτιολογία καθώς και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που προτείνονται και δευτερευόντως η σύνδεση τους με την επικοινωνία ανάμεσα στους εκάστοτε συντρόφους. Επιπλέον, οι βιωματικές ασκήσεις που θα ακολουθήσουν έχουν ως στόχο την κατανόηση της σπουδαιότητας των επικοινωνιακών δεξιοτήτων τόσο ανάμεσα στους συντρόφους όσο και σε γενικότερο επίπεδο.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες αποτελούν προβλήματα που συνήθως παρουσιάζονται στη διάρκεια της ζωής και οφείλονται σε ένα πλήθος παραγόντων που άπτονται, πέραν των βιολογικών αιτιών, αφενός του πολιτισμικού πλαισιού, στο οποίο μεγαλώνει το άτομο, αφετέρου των εμπειριών και των ψυχολογικών διεργασιών που τις συνοδεύουν.

Έρευνες έδειξαν ότι άτομα που αντιμετώπιζαν παλαιότερα κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία και πλέον τα συμπτώματά τους έχουν εξαλειφθεί, υποστηρίζουν πως δεν αισθάνονται ικανοποιημένα από την σεξουαλική τους ζωή και αντίστροφα.

Μήπως πρέπει, τελικά, ν' άναρωτηθούμε ποιος είναι εκείνος ο παράγοντας που συμβάλλει καθοριστικά στην συντροφική σχέση και στην σεξουαλική ικανοποίηση; Η επικοινωνία, ως στόχος της θεραπευτικής διαδικασίας, φαίνεται να είναι το “κλειδί” που ανοίγει την “κλειστή” πόρτα στο “μαζί” της σεξουαλικής λειτουργίας των δύο συντρόφων.

• Συζήτηση: απορίες και εντυπώσεις.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Ολιγομελη τμηματα.
Παρεχονται: βεβαιωση παρακολουθησης σεμιναριου και υλικο σημειωσεων.
Κοστος σεμιναριου: 40 ευρω. Ειδικη τιμη για φοιτητες και ανεργους 30 ευρω

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.