Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιωματικό σεμινάριο ” Τι Σημαίνει Να Είσαι Γονιός ''

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Σοφία - Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Περιγραφή σεμιναρίου

 Οι γονείς είναι οι πρώτοι σημαντικοί ενήλικες στη ζωή των παιδιών τους και παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Όμως, με όλα τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς γονιός. Η ομάδα αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει αυτό το έργο από δύσκολο σε γοητευτικό.

 Μέσα από μια ευχάριστη ομαδική διαδικασία , δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά των άλλων , τις παραλείψεις, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες τους καθώς και να μοιραστούν τα συναισθήματα σχετικά με το γονεϊκό τους ρόλο.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με συνήθη αναπτυξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους αλλά και ο κάθε γονιός ξεχωριστά θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τους δικούς του προσωπικούς προβληματισμούς. Μέσα από το μοίρασμα εμπειριών, μέσα από παραδείγματα, ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων θα δοθεί έμφαση στον επαναπροσδιορισμό των τρόπων με τους οποίους μπορούν οι γονείς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά τους για την ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα.
Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 30 ΕΥΡΩ
(25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ) 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.