Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) ως εργαλείο για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε Υπευθύνους Διασφάλισης Ποιότητας παραγωγικών και τυποποιητικών εγκαταστάσεων και Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων σε αντίστοιχες επιχειρήσεις, Μέλη της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων, Συμβούλους ΣΔΑΤ και άλλους ενδιαφερόμενους (Φορείς Ελέγχου, Επιστημονικούς Συνεργάτες κλπ).

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει εργαλεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ώστε να αντλήσει πληροφορίες για να συγκρίνει δυο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο ή ακόμα και μια επιχείρηση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. 

Περιγραφή σεμιναρίου

Παρουσιάζεται η διερεύνηση και καταγραφή όλων των παραγόντων που συνθέτουν τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συγκεκριμένα:
1. Θα γίνει ομαδοποίηση των παραγόντων αυτών στις 5 κατηγορίες του μοντέλου Ishikawa.
2. Για τους επιλεγμένους παράγοντες θα οριστούν κλίμακες απόδοσης (5βάθμιες, 9βάθμιες, 10βάθμιες).
3. Με βάση τις παραπάνω κλίμακες αξιολόγησης θα δημιουργηθούν σταθμισμένα ερωτηματολόγια (balanced score cards) τα όποια θα καλύπτουν ισότιμα τους 5 τομείς του μοντέλου Ishikawa και θα παρουσιαστεί η χρήση των ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις τροφίμων.
4. Ανάλυση μεταβλητών (ANOVA) για να εντοπιστούν ποιες διαφορές είναι στατιστικά σημαντικές και απεικόνιση των επιχειρήσεων σε πολύγωνα όπου κάθε ακτίνα αποτελεί 1 από τους 5 τομείς του μοντέλου Ishikawa.
5. Χρησιμοποιώντας την πολυμεταβλητή ανάλυση διακύμανσης (MANOVA) θα εντοπιστούν οι διαφορές που είναι στατιστικά σημαντικές ανάμεσα σε επιχειρήσεις.
6. Με την ανάλυση παραγόντων (Factor Analysis) θα εντοπιστούν οι παράγοντες που έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα.
7. Με την ανάλυση των κύριων συνιστωσών (Principal Components Analysis) θα διαπιστωθεί σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων κατά ποσό αυτές εντάσσονται σε ομάδες ή οικογένειες για κάποιες συνιστώσες.
8. Απόκλιση από την συμμόρφωση θεωρώντας ότι υπάρχει μια μέση επίδοση των επιχειρήσεων τροφίμων στα σταθμισμένα ερωτηματολόγια θα εντοπιστούν επιχειρήσεις που έχουν μια άριστη, μέση ή ελάχιστη συμμόρφωση με τον μέσο ορό.

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV AUSTRIA ACADEMY

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.