Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οικονομοτεχνική ανάλυση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και κτιριακών συστημάτων με τη μέθοδο ανάλυσης κόστους κύκλου ζωής (Life Cycle Cost Analysis- LCCA)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενεργειακούς επιθεωρητές, ενεργειακούς υπεύθυνους, συμβούλους ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και εξοπλισμών, συμβούλους πιστοποίησης κατά ISO 50001, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης, διαχειριστές κτιρίων κ.λπ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για την Οικονομοτεχνική ανάλυση επενδύσεων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και κτιριακών συστημάτων με τη μέθοδο ανάλυσης κόστους κύκλου ζωής (Life Cycle Cost Analysis- LCCA), βάσει των προτύπων ISO 15686 και ASTME917καθώς και του Ν. 4342/2015 (ΦΕΚ 143 Α΄ 9/11/2015).

Στο σεμινάριο παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες οικονομικής ανάλυσης επενδύσεων με έμφαση στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, οι απαιτήσεις των προτύπων ISO 15686 και ASTME917, οι αρχές και η μεθοδολογία για την οικονομοτεχνική ανάλυση με βάση το κόστος κύκλου ζωής.

Επιπλέον, παρουσιάζονται οι βασικοί και συμπληρωματικοί δείκτες της ανάλυσης κόστους κύκλου ζωής, ο τρόπος υπολογισμού τους καθώς και η χρήση τους προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την εξεταζόμενη επένδυση. Συμπληρωματικά, αναλύονται τιμολόγια ενέργειας, ο τρόπος υπολογισμού των σχετικών οριακών τιμών κόστους ζήτησης και κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η χρήση τους για την εκτίμηση του ενεργειακού κόστους των υποψήφιων επενδύσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξετάζει μεταξύ άλλων, τις βασικές αρχές για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, την κλιμάκωση των τιμών, τον υπολογισμό της Παρούσας Αξίας καθώς και την εκτίμηση της αβεβαιότητας της επένδυσης, ενώ εξετάζονται case studies. Παράλληλα αναπτύσσονται τα σχετικά εργαλεία οικονομικής ανάλυσης με τη χρήση λογιστικών φύλλων Microsoft Excel TM.

Προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να διαθέτουν laptop με εγκατεστημένο το Excel της Microsoft για την ανάπτυξη των εργαλείων οικονομικής ανάλυσης και την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου LCCA που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV ACADEMY. 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.