Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

Αισθητηριακή Νοημοσύνη: Είναι εξίσου σημαντική με τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και το Γενικό Δείκτη Νοημοσύνης;

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Π. Ν. Σιαπέρας, M.Sc., Ph.D.,
Ψυχολόγος-Εργοθεραπευτής Κολλεγίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης-Διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών & Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι παρουσίαση των μηχανισμών επεξεργασίας των αισθήσεων και πώς διαφορετικοί μαθητές (και εκπαιδευτικοί) βιώνουν το ίδιο ερέθισμα με διαφορετικό τρόπο. Πόσο αυτό επηρεάζει την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στο μάθημα ή τον αθλητισμό, πώς μπορεί να καθορίσει το γραφικό χαρακτήρα, πως επιδρά στην σχολική καθημερινότητα πώς επιδρά στις κοινωνικές σχέσεις με συνομηλίκους και εκπαιδευτικούς και πώς μπορεί να επηρεάσει συναισθηματικά τους μαθητές.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

« Η ψυχή ορίζεται με την ικανότητα της θρέψης, της αίσθησης, της σκέψης και με την κίνηση»
(Αριστοτέλης Περί Ψυχής Β, 413b, 12-14)

Ο τρόπος με τον οποίο μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί βιώνουν το περιβάλλον της τάξης, του εργαστηρίου, των γηπέδων και της αυλής του σχολείου στηρίζεται στις αισθήσεις. Κάποιοι μαθητές (και εκπαιδευτικοί) αισθάνονται άνετα και δημιουργικά σε ένα περιβάλλον με πολλά ταυτόχρονα ερεθίσματα. Προτιμούν τα πάντα πιο φωτεινά, πιο δυνατά, πιο ζεστά, και πιο έντονα. Αυτή η αίσθηση τους ευχαριστεί και τους κρατά σε εγρήγορση (π.χ. να προσέχουν στο μάθημα οι μαθητές ή να αποδίδουν καλύτερα στη τάξη οι εκπαιδευτικοί). Άλλοι όμως μαθητές (και εκπαιδευτικοί) αποφεύγουν το θορυβώδες περιβάλλον, τους χώρους με πολύ κόσμο και προσπαθούν να δραπετεύσουν από αυτά προκειμένου να αισθανθούν πιο άνετα, σε περιβάλλοντα με λιγότερα και ηπιότερα ερεθίσματα, που δεν θα τους δημιουργούν διέγερση που τους αποσυντονίζει. 

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας