Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Περνώντας στην πράξη με τα παραμύθια: θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις των παραμυθιών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.)
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αίγλη Μπρούσκου,
κοινωνική ανθρωπολόγος, πρώην καθηγήτρια ανθρωπολογίας και λαογραφίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) και τη Σχολή Ξεναγών ΕΟΤ Θεσσαλονίκης. Ερευνητικά ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις γύρω από: λαϊκά παραμύθια, παιδική ηλικία και ιδρυματική περίθαλψη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, νοσηλευτές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ηθοποιούς και καλλιτέχνες, φοιτητές και φοιτήτριες των παραπάνω ειδικοτήτων, και γενικότερα σε όποιους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα λαϊκά παραμύθια, να μάθουν να τα μελετούν και να τα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι εισηγήσεις θα οργανωθούν γύρω από την σφαιρική προσέγγιση και ανάλυση των λαϊκών παραμυθιών και θα στοχεύουν στις χρήσεις τους κατά την εκπαιδευτική και την θεραπευτική, ή την καλλιτεχνική διαδικασία. Απαραίτητη η ενεργή συμβολή των συμμετεχόντων, με μελέτη των κειμένων και της βιβλιογραφίας, την αφήγηση, την έρευνα ή/και εφαρμογή ασκήσεων και παρουσίαση στην ομάδα.

Θέματα: Δομή, μορφή και παγκοσμιότητα του παραμυθιού: βασικές έννοιες για την κατανόηση και τη χρήση του. Πηγές έρευνας του παραμυθιού (βιβλιογραφία και διαδίκτυο, συλλογές). Προσεγγίζοντας το περιεχόμενο των παραμυθιών: ανθρωπολογικές, παιδαγωγικές και ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις. Από τη θεωρία στην πράξη: επιλογή, προετοιμασία του παραμυθιακού υλικού και χρήση: αφήγηση, παιχνίδι, σχέδιο και σχολιασμός των πρακτικών εμπειριών των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12.
Διάρκεια: 21 ώρες
Ημέρα/Ώρες: Τρίτη 18:30-21:30 ( 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Κόστος συμμετοχής: 130€
Στο ποσό συμμετοχής δεν αναγράφεται νόμιμο ποσοστό 24% Φ.Π.Α.
Για την κατοχύρωση της θέσης σας δηλώστε συμμετοχή έως και 30/10/2016 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.