Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αξιολόγηση της ανάπτυξης των νηπίων και τεχνικές φωνολογικής ενημερότητας νηπίου και δημοτικού

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο αρχήΖΩ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Κωνσταντινοπούλου (MSc, BTEC, BSc).

Σκοπός

 Στόχος είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την αξία της φωνολογικής ενημερότητας από την προσχολική ηλικία, να έρθουν σε επαφή με τις τεχνικές διδασκαλίας της φωνολογικής ενημερότητας αλλά και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ασκήσεις που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με τους μαθητές τους δουλεύοντας φωνολογικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η αξιολόγηση των νηπίων είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, καθώς μας επιτρέπει να οργανώσουμε το υλικό μας με τρόπο βοηθητικό προς τα παιδιά, έχοντας ως βάση τα δυνατά-αδύναμα σημεία τους, καθώς και να είμαστε σε θέση να παραπέμψουμε στους ειδικούς όταν χρειάζεται.

Στο σεμινάριο θα δούμε πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε-αξιολογήσουμε την ανάπτυξη των νηπίων, στους τομείς της γλωσσικής-σωματικής ανάπτυξης, της λεπτής κινητικότητας, της νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής ικανότητας, καθώς και της λογικομαθηματκής σκέψης.

Φωνολογική ενημερότητα είναι η συνειδητοποίηση ότι ο προφορικός λόγος μπορεί να χωριστεί σε μονάδες και συγκεκριμένα σε α) φωνήματα, β) συλλαβές και γ) αρκτικά φωνήματα και ρίμες (Goswami, 1997) (το τελευταίο στοιχείο σχετίζεται με γλώσσες όπως τα Αγγλικά).

Πληροφορίες συμμετοχής

Δήλωση συμμετοχής έως 10/5
Κόστος συμμετοχής: 55€, Άνεργοι-Φοιτητές 50€
Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
• Υλικό του Σεμιναρίου
• Βεβαίωση παρακολούθησης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.